Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Президентът обсъжда доходите с ДПС

Президентът обсъжда доходите с ДПС

София. Президентът Росен Плевнелиев и ръководството на Движението за права и свободи ще обсъдят на "Дондуков" 2 значими за обществото теми като мерки за повишаване на доходите и заетостта, икономически ръст и по-добра бизнес среда. Срещата е втората от инициативата на държавния глава "месец на политическите консултации" с парламентарно представените политически сили.

Президентът вече се срещна с ръководството на "Атака". Сред другите теми, приоритетно поставени от държавния глава, са сигурност, справедливост и правосъдие, работещи институции, административна реформа, електронни услуги, подобряване на инфраструктурата и реформи в ключови сектори като образование, наука, иновации, здравеопазване, енергетика, сигурност.

Волен Сидеров иска в. Мусала да стане Св. Иван Рилски

В отворено писмо лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова държавния глава Росен Плевнелиев да упражни правомощията си и да преименува най-високия връх в България - Мусала, на връх Свети Иван Рилски. "Съгласно чл. 98 т. 13 от Конституцията на Република България, Вие имате правомощието да наименувате обекти с национално значение и населени места", обръща се към Плевнелиев Сидеров. "Става дума за най-високия връх на Балканския полуостров и неговото наименование има отношение не само до нас българите, но и до всички християнски народи, които живеят в региона и за които наименованието Мусала е не по-малко чуждо", казва Сидеров и допълва, че историците не са намерили как се е наричал върхът преди, за да бъде върнато това име.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе