Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Президентът на БФЛА участва в календарната конференция на ЕА

Президентът на БФЛА участва в календарната конференция на ЕА

София. Президентът на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов представя страната ни в календарната конференция на Европейската атлетика, която започна днес в Талин и ще продължи до 12 октомври. На заседанието на евроцентралата, на която Карамаринов е член на Съвета, трябва да бъде приет състезателния календар за 2014-а година.

По традиция по време на календарната конференция на ЕА ще се проведе и редовния конгрес на Асоциацията на Балканските атлетически федерации (АБАФ), на която Карамаринов е президент. Най-висшият орган на балканската атлетика ще заседава на 11 октомври, като специален гост ще бъде Хансйорг Вирц, президент на ЕА. Конгресът ще разгледа молбите за членство в АБАФ на атлетическите федерации на Грузия, Кипър и Словения. Ако трите страни бъдат приети, общият брой на държавите членуващи в АБАФ ще стане 15.

В събота ще се проведе и обучителен семинар, на който Карамаринов ще е сред водещите лектори. Вечерта на 12-и ще е и Галата на европейската атлетика, на която ще бъдат наградени Атлет и Атлетка на Европа за 2013-а. Също така призове ще получат и изгряващите звезди на европейската атлетика.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе