Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Премиерът: Само ГЕРБ подкрепя президента Радев 2% от БВП да се отдели за отбрана (ОБНОВЕНА)

Премиерът: Само ГЕРБ подкрепя президента Радев 2% от БВП да се отдели за отбрана (ОБНОВЕНА)

"Като се вгледаме в себе си, да има проблем. Като извадиш вестниците сутрин, виждаш на коя група са. Ние как да спрем Прокопиев и Пеевски да воюват. Аз не зная как и затова нищо не правя". Така премиерът Бойко Борисов коментира в интервю за Нова тв проблема за свободата на словото.

"Аз настоявах еврофондовете да се обвържат с върховенството на закона. Ние държим да ставаме все по-добри като държава. Утре всеки от нас може да бъде съден. Ето госпожа Нинова е потисната, виждам че страда, не може да спи заради един сайт", допълни още той.

"Румен Радев в предизборната си кампания мтого ясно каза позицията си за Крим. Волен Сидеров, ВМРО и НФСБ са три отделни партии. И ние в програмата сме записали в какво с тях сме заедно. Аз гарантирам, че докато ГЕРБ управлява сме най-лоялните членове на ЕС и НАТО. Така пък Борисов коментира защо коалиционният партньор Волен Сидеров бе на посещение в окупирания от Русия Крим", подчерта Борисов и продължи:

"2019 г. има два избора, европейски и местни, на които ще отидем като отделни партии. Сидеров иска да привлича електорат от проруски настроени хора. Валери Симеонов си има теми - туризъм, пушене, телкове, и иска да си запази лицето пред избирателите. ВМРО си има своите позиции. Докато бях в Скопие с Доналд Туск Каракачанов ми пусна декларация, че е против Сърбия да влиза в ЕС".

По случая Желяз тече следствие и тук и в САЩ и всяка дума може да окаже значение. До три седмици в България ще бъде главният прокурор на САЩ и се надявам, коментира Борисов пък дали България ще предаде исканите от Вашингтон младежи, които са търгували ембаргови стоки със Сирия. Можеше президентът да се изкаже и по тази тема, да каже кой парламент е приел договора за екстрадиция, не всичко започва от ГЕРБ, заяви още Борисов.

Само ГЕРБ подкрепя президента Радев 2% от БВП да се отдели за отбрана. Партията БСП, която го издигна, не го подкрепя. А не чух президентът да каже, че ако спазим желанието на Нинова нарушаваме изискванията на НАТО, каза още министър-председателят.

Да искаш два месеца преди края на председателството вот на недоверие, дни преди срещата на високо равнище в София, юли 4 дни китайският премиер ще стои в България и точно сега да искаш оставка, когато не си готов, не виждам защо го правиш това с държавата. Догодина ще си премерим силите, каза още министър-председателят.

Видяхме служебното правителство и кадрите им. Резултатът е 150 млн. лв. по-малко събрани от приходните агенции. Единственото, което решиха беше за изтребителите, заяви Борисов по адрес на БСП и Румен Радев.

В този кабинет Румен Радев си оттегли оставката като командир на ВВС, припомни премиерът. Нали говореше, че е приземена авиацията, а сега с какво ще летят на парада? Защо купиха три "Спартан"-а? Защо не купиха изтребители, а най-скъпите самолети? Купили са 12 транспортни хеликоптера, няма един с пушка или пистолет дори вътре, коментира Борисов споровете между правителството и президента за покупката на нови бойни самолети. Само 4 от хеликоптерите летят, припомни той.

Казах му на КСНС да каже: Това правителство се бави, даде само 150 млн. лв. за по-високи заплати на военните, но предишните правителства са правили глупости, допълни Борисов.

Ще приема критиката, но не може да се говори че откакто съм аз са само проблеми. Преди нито се строеше, нито нищо. Не считам, че съм идеален, но като ни се каже се поправяме, заяви още премиерът по адрес на Румен Радев. Не може да ни обвинява ежедневно, а ние да мълчим, държи се като президент на една партия, каза още Борисов.

В момента рекордно се вдига заетостта, вдигат се доходите, цитирам Евростат, коментира още Борисов.

Надявам се като влезем в еврозоната да не се вдигнат цените. разбира се винаги търговците могат да вдигнат цените като при черешите, допълни премиерът.

Еврозоната ще намали лихвите по кредитите и дава стабилност. В Европа обаче вече имат доста негативен опит с недисциплинирани държави, които не са като България, коментира Борисов кандидатурата на страната ни за еврозоната.

България е една от малкото държави, които не си продадоха златото и ние имаме огромен резерв, който ни дава тази стабилност, каза още Борисов.

Днес са преведени 440 млн. лв. на земеделските производители. Ако една мандра е с истинско сирене, там не трябва да може да се прави друго. Аз съм отраснал с маргарин, защото при социализма маслото беше скъпо. Като управляваше БСП се редяхме родителите по 2-3 дни на опашка за "Хумана", коментира Борисов по темата за двойния стандарт за храните. Той призова хората да четат внимателно етикетите, за да знаят какво си купуват.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе