Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Премиерът: С войни мир не се прави

Премиерът: С войни мир не се прави

„Винаги съм казвал, че докато се водят тези войни и се поставят хората под бомбардировки, настоящето ще е такова. Надявам се това да е пореден урок към политиците, че с войни мир не се прави". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел по повод атентата на летище „Ататюрк" в Истанбул.

"Свидетели сме на пореден атентат в Турция. Това е голям удар за тях и за региона, за туризма им и по принцип. Още снощи изразих съжалението си за случващото се, а днес публично на ръководството на турската държава и на всички пострадали граждани", обясни той. 

В момента в България се взимат всички мерки. Възложено е на министрите на транспорта и на вътрешните работи да предприемат необходимите действия за проверка на сигурността по летищата, стана ясно от думите му. Страната ни е осигурила възможността „да приемаме самолети и да помогнем на въздушното пространство като трафик", добави Борисов, цитиран от правителствената информационна служба. 

„Винаги съм казвал, че докато се водят тези войни и се поставят хората под бомбардировки, настоящето ще е такова. Надявам се това да е пореден урок към политиците, че с войни мир не се прави", категоричен беше министър-председателят.

На въпрос дали има развитие по Брекзит: „Не мога да говоря от името на другите лидери, но така, както предполагахме всички в България, че след едно политическо пиянство, махмурлукът е много по-тежък. Сега, когато британците всеки ден виждат какво се случва с борсите им, с парите им, с имотите им, как се местят структуроопределящи за тяхната икономика отрасли, мисля, че си дават сметка какво са направили. Чак сега, те са почнали да се интересуват в Гугъл за Европейския съюз".

За резултатите от заседанието на Европейския съвет премиерът коментира: „Ние за пореден път показахме, че сме изключително толерантни и към Дейвид, и към избора на Великобритания. Не е така лесно да се вземат крайни решения, когато става дума за 5-тата икономика в света. Затова проявихме разбиране да изчакаме до септември месец, когато ще има избори и нов премиер във Великобритания".

Решението за председателство на ЕС се отлага за септември, обяви премиетът. „Нито съм упълномощен, нито мога да говоря от името на другите лидери. Както и предполагахме всички в България, че след едно политическо пиянство, махмурлукът е много по-тежък. Сега, когато британците всеки ден виждат какво се случва с борсите им, с парите им, с имотите им, как се местят структуроопределящи за тяхната икономика отрасли, мисля, че си дават сметка какво са направили", коментира той. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе