Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Премиерът доволен от свършеното от управляващата коалиция

Премиерът доволен от свършеното от управляващата коалиция

„Слуховете за предсрочни избори са преувеличени. Имаме коалиционно споразумение с Обединените патриоти, което се изпълнява. Общата ни програма също се изпълнява", заяви премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в град Бяла Бяла за откриването на новопостроената църква Свети великомъченик Пантелеймон. На церемонията присъства и патриарх Неофит. Църквата е първа, която се строи от основи в общинския център Бяла и прилежащите две села.

Оттук-нататък всеки, който иска нещо извън коалиционното споразумение, първо ще трябва да мине през председателския съвет и чак след това ще бъде пращано на парламентарните групи, за да няма разминаване. Така премиерът Бойко Борисов се надява да потуши напрежението, което се създаде в управляващата коалиция през последните дни.

Според Борисов в момента безработицата в страната е най-ниска, а българи се връщат от чужбина. Той изрази убеждение, че скоро заплатите ще започнат да растат и в частния сектор, само така работодателите ще могат да задържат добрите работници. Изминалия политически сезон премиерът оцени като успешен, като единственият му упрек бяха личните нападки.

„Исканията на хората с увреждания ще бъдат решени с промени в законодателството", коментира министър-председателят в Бяла. Премиерът посочи, че народните представители са свършили много работа през изминалия политически сезон.

„По важни теми, по които съм настоявал да имаме консенсус – успяхме", каза още Бойко Борисов и посочи като пример постигането на съгласие между всички парламентарни групи по темата за миграцията.

Премиерът Борисов подчерта усилията на правителството в образователния сектор. Той посочи повишаването на учителските заплати и мерките за приобщаването на отпадналите от образователната система, като фактори за развитие в дългосрочен план. „Никога толкова пари за деца, училища, църкви, за заплати, за инфраструктура не са се отделяли. В момента имаме най-ниска безработица, има хора, които вече се връщат от чужбина и съм убеден, че заплатите ще растат и в частния сектор", каза министър-председателят.

Нашата сила е да показваме направеното. Празнодумството го оставяме за други", каза министър-председателят. Борисов допълни, че правителството отпуска стотици хиляди левове за ремонт, реставрация и изграждане на нови православни храмове.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе