Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Доган предупредил Местан още преди година

Доган предупредил Местан още преди година

Не съм изненадан от речта на Ахмед Доган. Това е един изключителен ум, политиката му е в кръвта, каза в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия проф. Димитър Тадаръков, близкият приятел на почетния председател на ДПС. Миналата Коледа Доган също е имал едночасово приветствие. Тогава той е намекнал за първите грешки, които Местан е направил. "Направи му чисто приятелска политическа забележка за неговите визии", каза Тадаръков и добави, че въпросното изказване, на което той не е присъствал, не е било подготвено.

„Той мисли с 5-10 години напред. Програмите, които създава, нещата, които мисли за българския народ, са с години наред. ", подчерта Димитър Тадаръков.

„Ако някой някъде е сгрешил в тази политическа игра, напуска партията", каза още той.

Тадаръков, посочи, че през последните години се среща с Доган в Сараите. "От 5-6 месеца не съм го виждал да пие". Така професорът опроверга брътвежите на Радан Кънев за "една пиянска реч".

Доган е изключителен ум, но освен това е учен и изследовател и голям бохем. В кабинета си има 27 карти на почвите на България, проучва ги и се ядосва, че използваме само около 42% от богатството им, каза още Тадаръков. В родната му къща има 14 000 книги, разказа още той.

Доган е стеснителен, затова не се появява често, обяснява Тадаръков. Всичко човешко му е познато, сигурно греши, но мисли години напред.

Той не се е променил след покушението срещу него, щастлив човек е, обясни той. Тадаръков разказа още, че Доган пише мащабен философски труд за политиката от 3 години.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе