Извънредни новини

Представиха юбилейното лого на "Левски"

Представиха юбилейното лого на

София. "Левски" представи новата емблема, по случай 100-годишния юбилей на клуба през 2014 година. Новото лого е изработено специално за повода. То съчетава елементи от първата емблема на "сините" и някои от модерните тенденции.

Сред гостите на официалната церемония бяха председателят на СК "Левски" Стоян Хранов, финансовият директор на футболния клуб Константин Баждеков и някои от най-големите шампиони на "сините". Сред официалните гости беше и министърът на културата Петър Стоянович, който е внук на един от основателите на "Левски".

Юбилейното лого ще бъде използвано върху екипите на всички отбори от семейството на СК "Левски" през 100-годишния сезон (от 24 май 2014 година), върху всички артикули и събития за 100-годишнината на клуба, и ще краси всички стадиони и съоръжения на футболния и спортния клуб, допълва бТВ.

"Тук съм не като министър, а само като наследник на една славна традиция, която сме призвани да занесем в XXI и надявам се нататък във вековете. Няма как да не помня моя дядо, който е сред основателите на "Левски", първи център-нападател на отбора. Помня Боркиша и всички останали. С какво умиление доживяха края на дните си, сякаш вчера бяха основали този клуб. Спортът и културата са вероятно двете области в нашия живот, които с общ знаменател могат да донесат единството на българската нация. Като морал на нацията все повече се отдалечаваме от високите добротели на миналото. За нас българите през 1914 г. е създаден клубът с името на най-великия българин. За нас е задължение да направим така, че с нови средства да предадем заветите на старите левскари на младите", каза пък министър Стоянович.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе