Извънредни новини

Представиха юбилейния екип на "Берое"

Представиха юбилейния екип на

Броени дни преди да бъде отбелязан вековния юбилей на футболния отбор "Берое" бе представен официално юбилейния екип на тима. Фланелките и гащетата са във винаги актуалното черно, а в дизайна е вплетена историята и символиката на Стара Загора и "Берое", посочи маркетинг-директорът на клуба Ваня Дзаферович.

Честта да облекат новите екипи се падна на капитана Иво Иванов и бранителя Веселин Пенев, който са юноши на "Берое" и над 220 мача за любими тим. В юбилейния екпи присъстват и задължителните ретро-елементи, които големият юбилей налага.

Първият известен екип на 100-годишния "Берое" също е бил в черно, припомниха хронистите на клуба. Отстрани на тишъртката има по една зелено-бяло ивица – основния цвят на клуба от 50-те години на миналия век досега. Отвътре пък е щампован герба на Стара Загора. Отзад на гърба на фланелките с фина бродерия в бяло е изписан крилатия девиз на феновете „100 години светът е Берое". Той е издигнат за пръв път по време на мач през 1964 г. малко преди Олимпийските игри в Токио. Тогава японски фенове рекламират своята страна с оригиналното „Светът е Олимпиада!" По-късно крилатото изречение влиза и химна на "Берое" и го следва неотлъчно през годините.

Юбилейните тениски ще бъдат пуснати в продажба във фенмагазина на градския стадион още тази събота и ще струват 45 лв.

За пръв път футболистите на "Берое" ще излязат с новите екипи на мача за 100-годишния юбилей със сръбски гранд "Партизан" на 17 май.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе