Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Няма да има предсрочни парламентарни избори, категоричен е кметът на Бургас

Няма да има предсрочни парламентарни избори, категоричен е кметът на Бургас

Няма да има предсрочни парламентарни избори, категоричен бе кметът на Бургас и зам.-председател на ПП ГЕРБ Димитър Николов в предаването пред бТВ. На въпрос дали оставките на тримата министри Радев, Нанков и Московски ще се случат, Николов заяви: „Отговор на този въпрос ще получим в понеделник, когато се проведат срещи между коалиционните партньори и ръководствата на нашите партии и ще излезе едно категорично решение, и тогава ще сме наясно. От самото начало на мандата се случват колебания в коалицията ГЕРБ – „Обединени патриоти", но както виждате винаги се излиза със зрели решения от такива кризи. В момента управлението е стабилно и аз мисля, че няма никаква опасност мандатът да се продължи до край".

По думите му предсрочни парламентарни избори няма да има според ГЕРБ и това го заявяват в категоричен план и коалиционните партньори. „Когато има диалог темите се обсъждат и се намират най-добрите и полезни за държавата решения. Със сигурност в динамиката и в засилената комуникация на централно ниво и с регионите, и във връзка с управлението на държавата се губи тази рутина в коалиционен план. Беше отчетено, че има слабост и от страна на ГЕРБ и от страна нашия коалиционен партньор и аз съм убеден, че тази поука ще бъде взета и в понеделник всичко ще се изчисти", заяви той.

„С вицепремиера Валери Симеонов сме били и противници, били сме и партньори. Когато се решават различни каузи в Бургас и бургаския регион, той е по-атрактивен, по-емоционален и това е характерно за него, нищо ново. Познавайки го, когато той реагира емоционално, има и друго качество – да се вслушва в аргументи. Аз съм убеден, че когато чуе от партньорите си в коалицията и в правителството различни аргументи, може да вземе и друго решение", каза още кметът на Бургас.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе