Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

ФИС предлага нов треньор за Зографски

ФИС предлага нов треньор за Зографски

Международната федерация по ски (ФИС) е предложила да спре свободното падане на безспорния талант в ски скока Владимир Зографски, като му изпрати треньор и поеме част от разходите за заплатата му, научи „Стандарт". Освен от ФИС загриженост за бъдещето на самоковеца са изразили и от федерацията на Полша, която този сезон е най-актуална заради двата златни медала на Камил Щох на игрите в Сочи.

По време на конференцията на ски скока в Цюрих поляците са предложили Влади да се премести в Полша, където да тренира и да учи в тяхната Спортна академия, като за целта ще му дадат един от топ треньорите си. Заради крайно слабия изминал сезон в който Зографски не спечели и точка за СК от ФИС са коментирали, че явно неговия баща Емил вече не може да качи Влади на следващото стъпало в неговото развитие.

Представянето на световният шампион при младежите за 2011-а не е на очакваното ниво въпреки инвестираните за него от БФСки и ММС около милион лева за последните 4 години. Зографски живее със семейството си в Инсбрук, където тренира и от там пътува за стартовете за СК. След нежеланието на Влади и баща му Емил да работят с легендарния спец Йохим Винтерлих от БФСки се съобразиха и оставиха тимът да се развива фамилно. За разлика от Сани Жекова и баща й Виктор обаче кариерата на самоковския тандем тръгна устремно надолу, докато наборите на Зографски, които биеше преди сега редовно са в топ 10 на СК.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе