Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Сметната палата ще прави одит на Агенцията за закрила на детето

Сметната палата ще прави одит на Агенцията за закрила на детето

Сметната палата ще извърши цялостен одит на действията на Държавната агенция за закрила на детето по отношение на разходването на финансови средства. Това решиха депутатите в парламента след като предложението на Патриотичен фронт бе приети единодушно със 112 гласа „за", съобщи БГНЕС.

Одитът трябва да бъде внесен от Сметната палата в Народното събрание до 31 януари 2017 г. В мотивите на предложението е записано, че в последните години са налице систематични нарушения в сферата за закрилата на правата на детето с данни за откровено и целенасочено накърняване на правата на децата с цел лично обогатяване на служителите на система. Наред с това е налице и информация за нерегламентирано усвояване на средства, отпуснати по оперативни програми, по които ДАЗД е реализирала проекти.

Извършването на одит от Сметната палата е необходимо за идентифициране на евентуалните проблеми, свързани с неправилно и нецелесъобразно усвояване на средствата по европейските програми и проекти, по които ДАЗД еднолично и в партньорства е работила и работи, смятат вносителите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе