Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов праща ГДБОП в Гърция, ако искат помощ за трафикантите

Борисов праща ГДБОП в Гърция, ако искат помощ за трафикантите

Ако Гърция иска, мога да им пратя нашия ГДБОП и ДАНС и за един ден ще приключат с трафикантите. Това заяви премиерът Бойко Борисов, по време на брифинг за проведеното съвместно учение „Граница 2016".

Няма ден, в който да не бъдат задържани нелегални мигранти и по-точно трафикантите им, обясни той. „С Турция работим в много добра координация. Ние не искаме да оставим Гърция – нашите съседи и приятели, те са ни братя от векове и ще останат такива, но искаме действително Гърция да си стъпи на задълженията и да си ги спазва", категоричен бе Борисов.

„В понеделник ще настоявам парите, които се дават за Гърция и Турция, да се гарантира, че няма да изкарват пари от тази работа", каза още той, цитиран от "Фокус".

„Не случайно военновъздушните ни сили със своите хеликоптери прелитат над границата, наблюдаваме и в дълбочина какво се случва, за да можем да отреагираме. Имаме много техника тук, така че в рамките на часове можем да дислоцираме в една или друга посока. Освен това само в рамките на един ден можем да свалим още 500 човека на границата. Имаме тази готовност", добави той.

„Стиковката и общото желание да си защитаваме границата го има в личния състав, на който благодарих", каза още премиерът.

Припомняме, че Бойко Борисов пристигна на граничния пункт "Кулата", за да наблюдава съвместното военно обучение. То продължи по-малко от час, на него обаче не присъства военният министър Николай Ненчев. В тази връзка премиерът уточни, че той отдавна е поискал отпуск на тази дата.

Ние сме в пълна готовност да реагираме дори и при най-тежка ситуация за нелегално преминаване на българската граница от мигранти, коментира от своя страна вътрешният министър Румяна Бъчварова, която също наблюдава „Граница 2016".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе