Извънредни новини

Камата повлече хиляди за гаври с Ван Гаал (ОБЗОР от ШЛ)

Камата повлече хиляди за гаври с Ван Гаал (ОБЗОР от ШЛ)

"Ман Юн" е средняшки отбор, отсече легендата

Колосът "Ман Юн" записа поредната срамна страница в историята си за последните години. "Червените дяволи" бяха изхвърлени от Шампионската лига след загуба с 2:3 от "Волфсбург". Поражението остави английският гранд на трето място в група "B", което го праща в Лига Европа. Унизителното отпадане бързо се превърна в тема номер едно на Острова, а две от най-големите легенди на тима - Пол Скоулс и Рио Фърдинанд побързаха да сипят допълнително сол в раната. "Изобщо не съм изненадан от отпадането. Отборът бе посредствен във всеки мач от турнира и то в шокираща група като тази. "Юнайтед" прилича на средняк, а такива тимове се представят средняшки", гръмна Скоулс пред "BT Sport", за които работи като анализатор. Фърдинанд от своя страна добави: "Това е срамно. И аз бях в такова положение преди няколко години, когато пак играхме в Лига Европа. В такива случаи просто не искаш да излизаш от дома си. Виждаш на улицата хора, които си мислят, че не си достатъчно добър", заяви легендарният защитник. Интернет зевзеците също не подминаха ситуацията и побързаха да напълнят мрежата с подигравки за Ван Гаал и компания. Христо Стоичков също се възползва от удобния момент да се изгаври с холандеца, с когото се мразят. "Всеки си има своето място. Успех, "Манчестър", подигра се Камата с отпадането на "червените дяволи".

Страх от бомба заклещи Фърги

Легендите на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън, сър Боби Чарлтън, единият от собствениците Аврам Глейзър и ексшефът Дейвид Гил останали заклещени на "Фолксваген Арена" час след края на двубоя между "червените дяволи" и "Волфсбург". Причина за това бил подозрителен пакет, намерен на близкия паркинг, който властите сметнали за бомба. В крайна сметка всичко се оказа много шум за нищо и ВИП особите били оставени да се приберат по автомобилите си. "Тези неща трябва да се проверяват по напълно разбираеми причини", отсече Фърги относно инцидента.

Мъри зарадва Казахстан и подписа за две години

Приказката на Станимир Стоилов и "Астана" в Европа за този сезон приключи. Казахстанският шампион врътна престижно равенство 1:1 с "Галатасарай" и с 4 точки в актива си остана на последно място в група "С". В крайна сметка босовете на клуба намериха начин да ощастливят феновете по най-добрия възможен начин - с обявяването на новия договор на Мъри. Хасковлията се навил да остане за още две години в казахстанската столица, с което слага край на множеството спекулации, които го пращаха във всички краища на света. Новината хвърли местните медии в еуфория. "Защо следващата глава от историята на клуба да не гласи "1/8 финал в Шампионската лига". Българският вълшебник остава за още два сезона и именно заради това няма нищо срамно да си мечтаем", написа "vesti.kz". В момента Мъри и компания се радват на заслужена почивка, а на 10 януари започва лагера им в Дубай.

Дайте време на Рафа, призова Роналдо

Четирите гола, които заби във вратата на "Малмьо", умилостивиха Роналдо. Голямата звезда на "белите" смени плочата по отношение на треньора Рафа Бенитес след разгрома с 8:0 над шведския шампион. "Оставете го да работи. Той има нужда от време. Не е лесно да си начело на този клуб. Не е само негова вината, когато нещата не вървят добре. Малко по малко нещата се оправят", удари рамо португалецът на изпадналия в немилост бивш сервитьор. 30-годишният голаджия се увековечи с поредния рекорд, след като заби 11 попадения в групите. ПСЖ остана втори с 13 точки, на 3 зад "Реал".

Георги Миланов аут от Европа

след като ЦСКА (Москва) загуби с 1:2 от ПСВ. Руският гранд поведе след попадение на Игнашевич от дузпа. В крайна сметка холандците се добраха до обрат с голове на Люк де Йонг и Дейви Проепер. Поражението остави Миланов и компания на последното място в група "B" с четири точки на сметката си. Родният национал бе в групата за мача, но така и не се появи на терена.

Иван Иванов с антирекорд

в Шампионската лига. Защитникът, който е измъчван от контузии през последните две години, се прослави заради отпадането на "Ман Юн" от турнира. Звездата на "червените дяволи" Антони Марсиал стана едва четвъртия футболист, който се проваля и в квалификациите, и в групите на лигата в един сезон. Русия постигна това през сезон 2013-14, когато първо с екипа на "Партизан" загуби в пресявките, а след това с "Базел" отпадна в групите. Другите двама "рекордьори" са Александър Митрович и Медо.

Група "А"
ПСЖ - "Шахтьор" 2:0, "Реал" М - "Малмьо 8:0; напред продължават "Реал" и ПСЖ, а "Шахтьор" ще играе в Лига Европа

Група "B"
ПСВ - ЦСКА 2:1, "Волфсбург" - "Ман Юн" 3:2; "Волфсбург" и ПСВ се класират на 1/8-финалите, а "Ман Юн" продължава в ЛЕ

Група "С"
"Бенфика" - "Атлетико" М 1:2, "Галатасарай" - "Астана" 1:1; "Атлетико" и "Бенфика" продължават в ШЛ, а "Галатасарай" в ЛЕ

Група "D"
"Ман С" - "Борусия" М 4:2, "Севиля" - "Ювентус" 1:0; "Ман С" и "Ювентус" ще играят на 1/8-финалите, а "Севиля" продължава в ЛЕ

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе