Извънредни новини

Бразилия потъна в кръв след позора (ОБЗОР)

Бразилия потъна в кръв след позора (ОБЗОР)

Войници спасиха националите от линч, Орела от Пампасите наследява Сколари
Удариха ни като айсберг "Титаник", съкрушени са феновете

Запалени автобуси, мотриси и гуми, стрелби, побоища, катастрофи и кражби. Пълни арести и болници. Това е равносметката след "клането", както бразилските вестници определиха загубата от Германия. "Унижение", "срам" и "позор" това са думите, които вървят с шока 1:7 в Бело Оризонте. Феновете там се отдадоха на невиждано пиене. Опитваха се да забравят кошмарните 90 минути с кайпириня, бира и каквото дойде. "Германия бе за нас като айсберг за "Титаник"", отсече 58-годишният адвокат Жулио Жозе Лопеш. Милиони известни и неизвестни личности плакаха и рониха сълзи като крокодили. Част от бразилската мъка станаха актьорите Аштън Кътчър, който гледа мача на стадиона, и Джералд Бътлър. Последният гостува на свои приятели в бар. В Саваси бяха изпотрошени витрините на магазините. Техните собственици наеха спешно охрана, за да не бъдат ограбени. В Баия 50 000 се изсипаха да гледат мача заедно, а после се биха. Гневните фенове продължиха да се млатят и пред районните, където бяха стоварвани от патрулките. 20 автобуси и мотриси на метрото се превърнаха във факли в Сао Пауло. Един от тях бе запален в движение. Останалите били паркирани в гараж и според властите вече не ставали за употреба. Градският транспорт бе помлян и в Куритиба. 15 автобуса бяха унищожени. Фенове се млатиха в центъра на града, а полицията предотврати и самоубийство. В Рио спецчастите от 19-и батальон разпръснаха тълпата, заформила невиждано меле на Копакабана. Конна полиция разсече вилнеещите фенове в Ресифу, а пешаците спираха побеснелите запалянковци с гумени куршуми и газ. По-късно в града се появиха барикади от запалени гуми.

Мъж се преби и в Сао Пауло на "Вила Мадалена", която бе залята от тонове дрога, за да се забрави мъката. Няколко фенове опитаха да атакуват автобуса на националите на излизане от стадиона, но бяха спрени от полицията и минаха единствено с обиди и няколко портокала по возилото. Военна полиция бе повикана, за да бди над националите в Терсеполис, където е базата им. Но само 10 души дойдоха там, за да плюят футболистите. Сколари отмени тренировката, а днес там се чуваше само косачката на един от работниците. Рио и Сао Пауло осъмнаха с нови надписи и графити под път и над път, които гласяха обиди по националите. Вратарят Жулио Сезар и мнозина се извиниха. Сезар дори обяви, че това е последният му мач за националния отбор. Ясен е вече и заместникът на Сколари. Федерацията залага на ученика му Тита. "Орела от Пампасите", както го наричат в страната му, за последно работи в "Коринтианс", който взе копа Либертадорес през 2012-а.

Децата загубиха апетит, не спят

Загубата на Бразилия ще се отрази най-сериозно на децата, обявиха психолозите в страната. Причината е, че малчуганите досега не са познавали такава болка. Куп родители потърсиха помощ от специалистите, след като малчуганите им изпаднаха в истерия. "Не очаквах такава реакция от дъщеря ми", призна 48-годишният учител по география Юрген Лангенвалдер. "Кога друг път ще имаме първенство в Бразилия? Никога. Това бе моят шанс да видя на живо световни шампиони!", обяви 11-годишният Лукас Брага. "За децата това е голямо унижение. През първите няколко дни ще загубят апетит, ще имат проблеми със съня. Досега те са слушали как тези играчи са най-великите. Затова и не можаха да приемат какво става на стадиона. Най-важното е да се научат, че има и такива моменти. Не можеш да имаш всичко на този свят. Важното е да се научат сами да преживяват шока. С подаръци няма да стане. Нито с обвинения, че този бил слаб футболист или онзи. Така ще продължат да живеят с илюзии", категорични са специалистите. Сълзите на децата трогнаха и Линдзи Лоън. Актрисата публикува снимка на малчуган, който реве на "Минейрао". "Сърцето ми се къса", написа Линдзи.

Наритаха комик на стадиона

след последния съдийски сигнал. Марсело Аднет, който има собствено предаване "Фантастичен", се отправил към входа. Тогава някой започнал да го рита в дупето. Шоуменът се оплакал на полицаите, които успели до запис да държат нападателя. Аднет обаче бе принуден да му прости. Той не искал да чака 4 часа, докато полицаите снемат показания от него и задържания. Последният му се извини и го прегърна. Фен пък се опита да нахлуе с кофа за боклук на терена при четвъртото попадение за Германия, но бе арестуван навреме. Още няколко души не дочакаха края на срещата и бяха прибрани за сбивания по трибуните. Вратите на "Минейрао" бяха отворени на почивката, за да може всеки, който желае, да си тръгне. Единственият "щастливец" на стадиона бе Адолфо Гонзалвеш, който чисти тоалетните. "Така и не видях какво стана на терена. Питах хората, които идваха по нужда, за резултата и мислех, че ме подиграват", обяви той.

Провалът - жесток шамар за Дилма
Ще се изправим от пепелта, обяви президентът

Звучният шамар от Германия падна като бомба в скута на политиците, обявиха медиите в Бразилия. Президентът Дилма Русеф набра невероятна скорост в последно време, но в навечерието на изборите нещата могат да се обърнат. Въпреки освиркваният по време на откриването имиджът й скочи от 34% на 38%. Загубата от немците обаче отприщи отново недоволството срещу нея. "За какво дадохме толкова много пари?", питат се бразилците. Самата Дилма също трябва добре да обмисли следващия си ход. Тя залагаше на шестата титла, но този коз се изпари. Враговете й обаче също трябва да внимават какво обещават. Засега и те като нея се отдадоха на мъката. "Като фен и аз споделям разочарованието, но то не изтрива блясъка на бразилският футбол. Изпращам прегръдка на нашите играчи, треньори и всички, които се бориха за Бразилия", обяви опонентът й Атиуш Невеш. "Мечтата се отлага за 2018 г.", написа друг кандидат Едуардо Кампос. Адашът му Едуардо Жорже също като Дилма цитира песента на Ванзолини: "Ставай, отърси се от пепелта и се завърни, Бразилия!". Единствено Леви Феделикс нападна Русеф. "Германия ни спаси от диктатура. Това правителство докара Бразилия до най-голямата катастрофа във футбола. Днешното поколение няма да забрави Дилма", атакува той от мрежата. Анализаторите обаче не се наемат да прогнозират какво ще стане на изборите пред октомври. Журналистите дори припомниха, че провалът на националния отбор не се отрази на Фернандо Кардосо през 1998 г., нито на Лула през 2006 г. Последният дори взе властта от предшественик, който се радва на трофея през 2002 г. Единственото по-различно нещо сега е, че първенството е в Бразилия и това го прави най-специалното в историята. Както и огромните средства, която хвърли държавата за него. Специалистите смятат, че икономиката е далеч по-застрашена от поста на Дилма. Загубата на Бразилия ще намали приходите за бизнеса от страна на феновете, за които Мондиал 2014 вече приключи. "През октомври всичко ще е забравено. Тогава хората все пак ще видят, че стадионите може и да са с ложи, но далеч по-хубави от старите. Имаме и нови летища. А това не е малко", коментира сайтът УОЛ. Освен с освиркванията Дилма ще трябва да се справи и със синдикатите. Транспортните работници готвят нова вълна от протести, след като правителството не изпълни исканията им - 20% увеличение на заплатите.

Натириха Кафу от съблекалнята

Бившият капитан на Бразилия Кафу не успя да утеши футболистите след крушението. Той бе изритан от съблекалнята по нареждане на шефа на федерацията Жозе Мария Марин. "Влязох, за да говоря с момчетата. Към мен си приближиха трима души и казаха да се махам. Не можело непознати да влизат при отбора. Питах ги - аз ли съм непознат? Казаха, че така е наредил президентът", ядоса се Кафу, който два пъти е вдигал световната титла. Бившият ас на "селесао" не се намира в добри отношения с Марин и често го критикува по медиите. Самият Марин побърза да избяга от стадион "Минейрао" още 15 минути преди края на мача. Той дори не видя гола на Оскар. Босът още преди време обяви, че напуска федерацията през 2015 г. и я оставя в ръцете на вицето си Марко Поло дел Неро.

"Селесао" потроши антирекорди

за най-голяма загуба в историята си. Досега на Бразилия й тежеше провала от 1920 година срещу Уругвай - 0:6, когато Романо и Перес вкарват по 2 гола по време на клането. По време на турнира Копа Америка тимът записва още една загуба 0:2 от Аржентина и бие 1:0 Чили.

Най-големият провал на южноамериканците на световно първенство бе през 1998 година, когато паднаха 0:3 от Франция на финала. Германия подобри и постижението на Полша от 5 гола във вратата на "селесао". Попаденията обаче не стигат на "дружината" да бие, Бразилия взема 1/4 финала във Франция през 1938 г с 6:5.

Досега единствено Испания е успяла да вкара 3 гола на Бразилия на Мондиал в толкова кратък интервал от време. Това се случва през 1934 г., "Фуриите" печелят с 3:1.

Сколари е стар задник, скочи агентът на Неймар

Мениджърът на Неймар - Вагнер Рибейро, се включи мощно в хора срещу Луиш Фелипе Сколари. "Имам шест въпроса: 1. Какво спечели той с Португалия?, 2. Кой отиде в "Челси", за да го уволнят?, 3. Какво направи в Узбекистан?, 4. Кой се върна в Бразилия и взе страхотен отбор и го доведе до изпадане?, 5. Защо си хвърли оставка 56 дни преди края на първенството, за да си спести срама от "Б" група?, 6. Кой е стар, груб и арогантен задник?", написа в мрежата агентът, който се надява, че другият му клиент Давид Луис ще може да се отърве от шока. "Давид не е виновен сам за провала, той направи грешки, да, но целият отбор бе трагичен", заяви пък Жозе Моуриньо. "Съжалявам ги. В следващите 50 години ще се говори, че Бразилия е загубила с 1:7 от Германия", допълни Специалния. Съпругата на Фелипе Мело също оплю Сколари. "Четири години се чудех защо не вика мъжа ми. Сега благодаря на Бог, че не го направи и ни спести това унижение", обяви Роберта Мело.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе