Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Румен Радев: Лобистите постигнаха своето, може да не празнуваме 100 г. авиация

Румен Радев: Лобистите постигнаха своето, може да не празнуваме 100 г. авиация

Поне веднъж в годината всеки трябва да чисти с ръцете си, за да осъзнае проблема със замърсяването на нашата прекрасна природа, заяви президентът Румен Радев, който се включи в инициативата на bTV - "Да изчистим България". "Проблем, който сами създаваме и за да го решим, то трябва да сменим настройката. Да осъзнаем, че нашият дом не е между четирите стени на жилището ни. Той е цяла България", продължи държавният глава.

Трябва да работим с децата. От малки да осъзнаят, че това е кауза. В моят до всеки има зони за отговорност, каза още той.

Поликата играе според законите. Имаме коституция и закони, които трябва да се спазнат. Аз продължавам да играя чисто, ако някой друг не го прави спрямо мен. И ще продължавам да спазвам законите, отсече Румен Радев.

Изтребителите ги видяхте. Лобистите постигнаха своето. Конкурсът се връща в изходна точка и това застрашава и това застрашава празнуването на 100 г. авиация. Задраскан бе трудът на военните експерти. Очакванията на служителите, че този проблем ще се реши в най-скоро време. Но както казах - тази комисия бе създадена за изпълнения на политически цели, коментира държавният глава.

Казах достатъчно. Вижте как се действа. Процедурата трябваше отдавна да е тръгнала. Ако си намерил начин да не инвестираш в сигурност, намираш различни начини да протакаш, продължи той по темата с обновяването на ВВС.

Консенсусът е да отговорим на очакванията на българския народ, а те са да има безкомпромистно отношение към корупцията на най-високите етажи. Това означава, че когато имаме сигнал за корупция и голяма обществена поръчка, да има орган, който да разследва. Разследване, обвинение, присъди. Това искат гражданите, заяви президентът.

Новият председател на ВАС трябва да се излъчи от новият ВСС. Старият излъчи свой кандидат. Сега трябва да му дадем шанс да бъде излъчени и от новите. Така ще има двоен авторитет, завърши Радев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе