Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Порязаха Винъс Уилямс за нов рекорд в тениса

Порязаха Винъс Уилямс за нов рекорд в тениса

Токио. По-голямата от сестрите Уилямс – Винъс, не успя да запише името си в историята, като първата тенисистката, постигнала 209 км/ч при изпълнение на сервис.

Американката изпълни начален удар с 209 км/ч по време на четвъртфитнала с Южени Бушар и подобри с 2 км досегшния рекорд за най-бърз сервис на WTA. По-късно обаче стана ясно, че постижението на Винъс няма да бъде признато.

Причината е липса на представител на IDS (компанията, отчитаща официалната статистика на WTA тура) на състезанието. Това означава, че не е имало кой да потвърди, дали наистина устройството на корта е отчело правилно скоростта.

По същата причина преди време с рекорд за най-бърз сервис се размина и Забине Лисицки. Германката сервира на турнира в Бали с 210 км/ч, но и там нямаше представител на IDS и тя се размина с книгата на Гинес. За Винъс остава утешението, че тя все още е тенисистката изпълнила най-бързия сервис в историята.

През 2007-а американката постигна 207,6 км/ч по време на турнира US Open. Втора в класацията е сестра й Серина с 207 км/ч. от Australian Open 2013, а третото място се държи от Юлия Гьоргес (Гер) с 203 км/ч.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе