Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Порожанов и Танева подкрепиха фермерите

Порожанов и Танева подкрепиха фермерите

Земеделският министър Румен Порожанов е подкрепил зърнопроизводителите в тяхното искане да не бъдат изключени от обхвата на спорния закон за търговия с горива, внесен в парламента от депутата от Обединени патриоти Емил Димитров - Ревизоро и гласуван на първо четене в комисията за борба със сивата икономика.

В декларация до комисиите в Народното събрание министърът е посочил, че земеделските производители не са търговци на горива и би трябвало да бъдат изключени от тези разпоредби, защото им се вменяват задължения, които са в противоречие с редица други нормативни документи. Това стана ясно по време на съвместна пресконференция на ръководствата на пет от 29-те браншови организации в селското стопанство. Те заявиха, че ако парламентарните комисии по икономика и енергетика не изключат фермерите от новия закон, те ще излязат на 3 април по бензиностанциите с тракторите, за да протестират.

Членовете на парламентарната комисия по земеделие също споделят опасенията на земеделския бранш и смятат, че той не трябва да влиза в обхвата на готвения проектозакон за нефтопродукти. Това заяви Десислава Танева, председател на земеделската комисия.

Законопроектът не е разпределян за разглеждане в комисията по земеделие, казаха от НС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе