Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Порожанов дал на прокуратурата над 500 сигнала

Порожанов дал на прокуратурата над 500 сигнала

Дали сме на прокуратурата над 500 сигнала, включително за къщи за гости. Това обяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия земеделският министър Румен Порожанов. По думите му няма липса на контрол и всеки сигнал се проверява.

„Фонд „Земеделие” си е свършил работата. Той е направил всички „чекове”,  от гледна точка на изискванията за риск, анализ и проверка. Дори са завишени проверките по къщите за гости,“ каза Румен Порожанов. „Няма сигнал, който да е подаден. А ние не случайно качихме всички къщи за гости на страницата на фонд „Земеделие”, обясни той.

Земеделският министър обеща, че ако все пак публичният списък с всички къщи за гости не е на сайта, до края на деня ще бъде качен.

По думите му към 2018 г. 32 къщи за гости са с искане за пълно възстановяване на парите, а 62 – с допълнителни констатации за непълно изпълнение на бизнес плана.

„В момента сме в процедура по събиране на средства за неизползване по предназначение на обекти, финансирани по програмата”, обясни министърът. По думите му се искат около 10 милиона.

„Имало е проверки, много над изискуемите. За всеки сигнал, който е получен, незабавно се организира проверка. Няма липса на контрол”, заяви Порожанов.

„Имаме страшно много къщи за гости, които функционират”, допълни министърът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе