Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Пореден успех за Кобрата

Пореден успех за Кобрата

Нойбранденбург. Пореден впечатляващ успех за Кубрат Пулев. Късно снощи той защити интернационалната си титла на IBF в тежка категория. Той победи Джоуи Ейбъл с технически нокаут в четвъртия рунд. Срещата между двамата се игра в германския град Нойбранденбург.

Типичен нокаутьор с играта си с ляв гард. С това е известен американския боксьор Ейбъл. Въпреки това нашето момче успя да го повали.

„Надявам се да няма повече такива номера, да не ми сменят съперника три дни преди мача. Определено бях притеснен, защото не познавах съперника си, а той е с обратен гард. Не бях правил спаринг с такъв боксьор. В първите два рунда стоях отдръпнат, не исках дори да ме докосва. Отделно и реферът, който също беше американец, ме притесняваше", каза развълнуван Кобрата след мача.

„Когато паднах, не беше нокдаун, аз просто се подхлъзнах. Затова и направих тази демонстрация, защото знаех, че ще използват всяка възможност да ми броят нокдаун. Ейбъл удря лошо, но не достатъчно лошо за един българин", добави той.

"Искам да благодаря на всички, които ме подкрепяха пред телевизорите и в залата в Нойбранденбург. Горд съм, че идват толкова много сънародници да ме подкрепят и че отново успях да ги зарадвам. Сега ще отпразнувам успеха с най-близките си приятели, които са тук в Германия и в неделя следобяд се прибирам в България", завърши той.

Победата на Пулев е 19-а на брой в неговата кариера. Кубрат заложи интерконтиненталната си титла и правото на мач с Владимир Кличко в този мач.

Любимият на Андреа имаше само седмица, за да се подготви за мача с боксьора от Минесоита. По-рано Шърман Уилямс – Танка се контузи и определиха Кубрат да играе с Ейбъл.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе