Извънредни новини

Попето: Изпих 5 аулина с уиски (ОБЗОР)

Попето: Изпих 5 аулина с уиски (ОБЗОР)

Пенев сам хвърля оставка, не го вълнуват неустойки

След мача пих 5 аулина, бях вкъщи с жена ми и баща ми, отворих една бутилка уиски и така удавих мъката. В 6,30 сутринта тръгнах за летището, дотогава не съм мигнал. Така обясни пред "Дарик" терзанията си след издънката с Малта 1:1 капитанът Ивелин Попов. Попето изпусна дузпа, беше обвинен за безхаберна игра, а за капак си тръгна, без да говори.

"Как да не ни е яд? Най-многото плювни са по нас, играчите. Срам ни е да излезем от къщите си, викат ни мишки. Те са прави, искат да ни видят как се борим, нямаме очи да им кажем нищо. Боби Михайлов е президент, нормално е да влезе в съблекалнята, нормално е да задава въпроси", сподели Попов. И си посипа главата с пепел, че поема цялата отговорност за провала.

Любослав Пенев сам ще хвърли оставка, няма причини в БФС да се страхуват от неустойки. Това научи "Стандарт" по свои канали. Селекционерът на националите беше заложен на дузпата след издънката 1:1 с Малта, която на практика ни лиши от класиране на Евро 2016. Шефове от Изпълкома директно натиснаха Пенев да си тръгне сам, за да запази авторитета си. А и да не бръкне в не особено пълната каса на БФС. Според наша информация евентуалната компенсация е последното, което вълнува треньора в момента. В договора му няма записана солидна неустойка, така че евентуално уволнение ще стане според трудовия кодекс. И без въпросните суми Пенев е готов да се оттегли. Очаква се той да оповести решението си до часове.

Христо Бонев: Сготвиха Любо като Стоичков

При Любо Пенев се повтори историята с Христо Стоичков, всички му се умилкваха и накрая му забиха ножа в гърба, обяви легендата Христо Бонев пред marica.bg. "Един провинциален бабаит, който доскоро често беше на подсъдимата скамейка, се скъса да критикува директно Пенев, вместо ако има нещо, да му го каже насаме. Все пак двамата са били съотборници и в ЦСКА, и в националния. Да, това е същият, който се е устроил на хранилка в БФС, защото семинари и юношески гарнитури са все в хотела му. За мен лично е изненада, че към тази шайка се присъедини и сериозен човек като Кирил Домусчиев. Още преди началото на мача, когато видях Домусчиев до Боби Михайлов на трибуните, ми стана ясно какво ще стане. Любо беше сготвен така, както сготвиха Христо Стоичков. Любо обаче ще бъде накаран и да изсърба всичката отровна супа, която му сготвиха", продължи специалистът, извел България до последното участие на световни финали през 1998 г. "Определено играчите и Любо носят своята отговорност за тази черна страница във футбола ни. Имаше го и момента с липсата на шанс. Голямата вина обаче е в тези, които ръководят футбола ни. Още преди време казах, че момчетата от поколението САЩ 94 ни донесоха най-голямата радост, но с действията си след това те ще погребат любимата игра", добави Зума.

Миланов се прибрал с контузия

след мача на националите с Малта (1:1), обявиха от клубния му тим ЦСКА М. Халфът е беше заменен в 58-ата минута от Маркиньос в злополучния за "трикольорите" двубой. Георги Миланов страда от болки в адукторите и ще се възстановява около седмица. Българинът почти сигурно ще пропусне съботното гостуване на ФК "Краснодар" от 14-ия кръг на руското първенство, но се очаква да бъде на линия за важния мач от Шампионската лига с "Рома" следваща седмица.

Младежите отнесоха петица

от Швеция в последния си мач от група 8 на евроквалификациите в Израел. Тимът ни до 19 г. падна 1:5 и завърши на последно място с три поражения. Българите, които паднаха със същия резултат и от Украйна, удариха три греди, но отправиха само два точни удара срещу десет на съперника.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе