Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов помогнал на своя "колега" Сергей Станишев

Борисов помогнал на своя

Колкото и да е странно, се опитах да помогна на колегата Сергей Станишев. Това каза днес премиерът Бойко Борисов, след като свидетелства в Софийския градски съд по делото за изгубените секретни доклади от експремиера Сергей Станишев. Настоящият председател на ПЕС е обвинен за изгубването на 7 класифицирани документа на МВР, МО, ДАНС и НАТО, докато беше премиер. Поради секретността на документите разпитите се проведоха при закрити врата.

"Заради огромния оборот документи, които влизат в Министерски съвет, може на всеки да му се случи някъде да пропусне нещо. Ако има недобросъвестни хора, винаги в това забързано ежедневие могат да злоупотребят", коментира Борисов. Според него не е възможно Станишев да е скрил документа, за да го използва в по-късен етап, а по-скоро ставало въпрос за проявена небрежност.

"Това е един положителен опит за всички премиери след това да бъдат по-внимателни", допълни той. По думите му вече всички гледат с "по четири очи" какво влиза и излиза от МС. "Понеже знам, че не може да ме заподозрете в приятелство или да му адвокатствам на Станишев, считам, че в едно такова забързано ежедневие би могло някой да го подведе, особено ако има умисъл. Не казвам какъв е случаят, има съдия, който да отсъди накрая има ли вина или не", добави премиерът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе