Извънредни новини

Полицията почна лов на руснаци (ОБЗОР)

Полицията почна лов на руснаци (ОБЗОР)

И Мутко щеше да се бие, ако бе в тълпата, обяви негов колега

Хайка за руски фенове устрои френската полиция. За акцията алармира Алексей Шпригин, шеф на Общонационалното обединение на запалянковците. "В хотела ни влязоха 40 души, въоръжени с автомати. Взеха ни имената, данните от паспортите и ни снимаха", гласи съобщението му в "Туитър". Засега обаче няма задържани за грозните сцени в Марсилия около мача с Англия. Във вторник трябва да стане ясно какво ще бъде наказанието на руснаците за боя на трибуните. Освен това делегатът е написал, че те са употребили и расистки обиди. Френските власти обявиха, че проблемите са дошли от група от около 150 души.

"Това бяха много добре подготвени бойци", обяви прокурорът на Марсилия Брис Робин. Само двама руснаци обаче са сред задържаните. Те са обвинени в административни нарушения и ще получат черен печат за Шенген. Робин разкри, че пред него ще се изправят шестима британци, един от които е на 16 години, трима французи и австриец, които са обвинени за безредиците. В същото време руски ултраси не спряха да се хвалят с постиженията си - десетки пленени английски знамена. Фотосите заляха сайтовете за ултраси в роднината им и цяла Европа.

"Това не са мъже, а жени", коментира един от страховитите фенове на "Спартак", известен като Килъра. "Доказахме на тези търбуси, че могат само да се наливат с "Гинес", за бой не стават", коментира друг. Братанците се опасяват, че френските им колеги съвсем са изпуснали нещата. За това говорят и фактите, че плячката на руснаците не е единствена. Поляци се похвалиха с пленени знамена на "Зенит", а властите премълчават, че са задържали група от около 20 души, която е биела наред турски фенове. Всички до един са били добре познати хулигани от агитката на ПСЖ. Според руските медиите е възможно да се крие и точният брой на пострадалите. Управата в Марсилия твърди, че те са 34, но някои говорят за най-малко 50. "Организацията е пълен смях!", обявиха от тартор на унгарската агитка. "Никой не гледа билетите и какво пише на тях. Можеш да влезеш, където си искаш, дори и на друг мач", разкри запалянкото. Ударна бригада от унгарската агитка пък бе задържана в Милано, след като осъществи няколко обира.

"И Мутко щеше да се бие, ако не бе официално лице. Нямаше да издържи на провокациите", обяви членът на Изпълкома на федерацията Игор Лебедев и защити руските хулигани. Днес обаче стана ясно, че твърденията за обиди към Путин и Маша са мит. Руските медии обявиха, че за тях е признал британски журналист - Саймън Раунтри от нов сайт "Forest Echo News". Оказа се, че такъв човек няма, нито пък медия. Днес и профилът му в "Туитър" бе блокиран. "Саймън" често откривал нови такива и хвърлял различни бомби от всякакви събития. Явно става въпрос за хибридна атака. Такава обаче съвсем сериозно има от страна на УЕФА към Турция и Хърватия. Срещу тях е заведено дисциплинарно дело за ползване на пиротехника.

Араби взривиха лагера на "Сборная"

Драма с двама араби се разви около руския национален отбор днес. Охрана на "Сборная" обяви, че е задържала двама съмнителни личности. Те имали паспорти от Саудитска Арабия и се били промъкнали нелегално в Круасси-сюр-Сен, облечени като хора на Червения кръст. Дори се появиха информации, че един от тях бил със знаме ма Абхазия в линейката. Оказа се обаче, че това е много шум за нищо. Задържаните били служители на Френския Червен кръст, които трябвало да си съдействат с лекарския щаб на "Сборная", ако случайно се наложи футболист да бъде приет по спешност в болница.

Забранете алкохола, отсече министър

Тежки алкохолни забрани грозят феновете заради изцепките и побоищата в Марсилия, които вече оставиха неприятен отпечатък върху европейското. Френският вътрешен министър Бернар Казньов призова драконовските мерки да влязат в сила. "Поисках да бъдат взети всички необходими мерки за забрана на продажбата, консумацията и разпространяването на алкохолни напитки. Тя трябва да важи за всички неврологични зони и да започва ден преди самия мач. Същото важи и за фензоните", отсече политикът и добави, че рестрикции трябва да се наложат на кафенета и барове с тераси да не сервират напитки в табли и чаши, които могат да бъдат използвани като оръжия. В Лион и Марсилия забраните са вече в сила.

Зверски бой помрачи

мача между Германия и Украйна (2:0). Агитки на двете селекции се млатиха край барове и заведения в Лил часове преди старта на срещата. Подивелите хулигани се трепаха със столове и бирени бутилки. Агитките се разправяха една с друга необезпокоявано за дълъг период от време заради закъснялата намеса на френската полиция. Добрите новини са, че няма фатални случаи, а пострадалите са само двама. Репортер на немския ТВ канал "Спорт1" бе нападнат и ударен в ребрата. "Екип" информира, че цели 150 немски хулигани, познати на властите в родината си, щъкали напълно свободно из улиците на Лил. Група ултраси от Дрезден бяха арестувани на границата с Люксембург, докато се пробвали да влязат във Франция в деня на мача на Бундестима. Грозните сцени дадоха повод в Англия да призоват за тежки санкции срещу провинилите се. На Острова са недоволни, че само те и руснаците опират пешкира за изцепките. В същото време капитанът на "трите лъва" Уейн Рууни и селекционерът Рой Ходжсън призова феновете на тима да спрат с тъпотиите. "Ако нямате билети, моля, не пътувайте за престоящия ни мач с Уелс. За тези, които ще бъдат към стадиона - благодаря за подкрепата, но бъдете внимателни и разумни", призова нападателят на "Ман Юн". "Страшно съм обезпокоен от предстоящите санкции. Отчаяно искаме да останем в турнира. Моля ви да не се забърквате с глупости", примоли се Ходжсън.

Льов си бръкна в гащите

пред всички камери по време на победата на Германия с 2:0 над Украйна. Селекционерът на Бундестима шашардиса цяла Европа с гнусната си проява. Той вкара ръка в панталона си, а след това подуши пръстите си, с които го бе направил. За капак Йоги си позволи да извърши нелицеприятната проява два пъти. Спецът е хващан и преди с подобна изцепка по време на мач. На Евро 2012 треньорът бе спипан как облизва пръстите си, след като си е бъркал в носа. "Бастиан е златен. Видя се колко е важен той", коментира самият селекционер попадението на Швайни.

Траур в Белфаст заради починал фен

Северна Ирландия потъна в скръб днес. Причината за това е смъртта на 25-годишен фен. Дарън Роджърс издъхна при нелеп инцидент в Ница часове преди загубата на националите с 0:1 от Полша. Той паднал от 8 метра върху скалите на плажа Кастел, който се намира на крайбрежната Променада на Англичаните. Роджърс починал през нощта в болницата, където лекарите се опитвали да спасят живота му. Сънародникът му Стюърт Макдонълд обяви, че е бил един от последните, които са го видели. Освен това е имал тежката задача да съобщи тъжната новина на вуйчото на Дарън. "Човекът не можа да повярва, че той повече няма да се прибере в Белимена", заяви Макдонълд. Стотици приятели пък писаха на стената му в "Фейсбук". "Той бе човек, който бе готов да даде всичко за другите", гласи един от постовете. Първият министър на Северна Ирландия Арлийн Фостър дойде на мястото на инцидента. Самата Фостър бе в Ница, за да подкрепи националите. "Това е много тъжна новина, която развали радостта от участието ни на такова първенство. Това е шок, защото става въпрос за млад човек. Искам да изразя своето съболезнование на семейството му", обяви премиерът. "Той бе един от най-добрите хора на този свят", коментираха от клуба му "Брейд Юн", след като се оказа, че Роджърс е и футболист. Френските и британските власти са категорични, че става въпрос за инцидент. "Станало е по-изгрев слънце, а тогава няма много хора по улиците", обявиха те. Футболната асоциация на комшиите от Република Ирландия веднага прати съболезнователен адрес. Дарън ще бъде почетен и от националите, които ще играят с ленти срещу Украйна. "Шокиращо, все едно загубихме брат", коментираха те.

Удариха с развод турски национал

Нападателят на Турция Бурак Йълмаз получи неприятната новина, че съпругата му Истем е завела срещу него дело за развод. Тя го обвинява в системно домашно насилие, а за капак и в неизпълнение на повелята на Реджеп Ердоган. "Президентът обяви, че всички трябва да имаме по три деца. Мъжът ми гордо заяви на брачната церемония, че иска дори четири. Но не изпълни думите си. Забременях втори път след раждането на дъщеричката ни Назлъ. Той ми нареди да махна детето", оплака се пред Семейния съд в Бакъркьой Истем. Натиска за аборт бил съпроводен с побоища. В крайна сметка блондинката се озовала в болница в Пекин, където Йълмаз рита за "Гуо Ан". Изтормозената женица потърсила помощ от турското консулство в китайската столица. Лекарите спасили бебето, а властите й помогнали да се отърве от мъжа си. Сега Истем претендира за попечителство на двете деца, семейната къща и обезщетение от 3,7 млн. евро. Развръзката ще настъпи през август.

Смърт почерни Хърватия

преди ключовата битка с Чехия в петък. Капитанът Дарио Сърна бе изненадан след победата на Турция с неприятната новина, че баща му Юзеир е починал. Универсалният футболист не се прибра със съотборниците си в Довил, а отпраши за родината си, за да присъства на погребението на татко си, което ще се състои в Меткович. Ако Сърна не успее да се върне навреме, вместо него титуляр ще излезе Шиме Вършалко. Чорлука също не тренира днес, след като се сдоби с три шева на главата. Той обаче ще е на линия за битката с чехите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе