Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Политолози: Правителството ще изкара мандата си

Политолози: Правителството ще изкара мандата си

Правителството ще изкара мандата си, защото няма основание за предсрочни избори. С три месеца бързане проблемите няма да се решат, а ще се даде еднолична власт на президента, заяви в интервю за Канал 3 политологът доц. Стойчо Стойчев.

"Няма основание за предсрочни избори. А идеята да се радикализира протестът в момента изглежда нелепа. Основното, което иска президентът Радев, е да назначи служебно правителство", допълни той в предаването "Беновска пита".

Според доц. Татяна Буруджиева докато протестът е граждански правителството се опитва да задава темпото на разговора. Основната част от хората на улицата биха могли да започнат разговора, но пропускат да го направят. Не можеш да искаш същия парламент да върши нещо различно, обясни Буруджиева.

"В момента има опит да се постигне нещо демократично с недемократични средства. Протестите доведоха до наличието на предизборна ситуация. Изострянето на отношението към ДПС е предизборен ход на ГЕРБ", добави още тя.

"Формална коалиция с ДПС се вижда като електорална смърт за която и да е партия. Но ДПС е най-стабилната и предвидима партия и в този смисъл би трябвало да са желан партньор", категоричен бе доц. Стойчев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе