Извънредни новини

Покриват "Армията", вдигат 34 000 места

Покриват

Стадион "Българска армия" ще се превърне в бижу, зарекоха се от сдружение "ЦСКА Завинаги", което в понеделник подписа договор с едноименния футболен клуб. Лицата на организацията Сашо Чакмаков и арх. Ивайло Мишев разкриха подробности.

Според плановете стадионът трябва да бъде с увеличен капацитет до 34 000 седящи места. Сектори "Б" и "Г" да бъдат прибрани към терена, зелените площи около "Армията" увеличени, а съоръжението да бъде покрито на 90 процента. Финансите ще бъдат чакани и по европейска програма, за такава "ЦСКА Завинаги" кандидатства. Преговоря се за инжекции от англо-холандски и консорциуми от Далечния Изток. Арх. Мишев бе убеден: "За да кандидатства определен стадион за Евро 2020, минималният му капацитет трябва да бъде 33 хил. места. Съвместно с клуба ще представим нашия проект на министерството. Убеден съм, че това е един от стадионите с най-голям шанс да попадне сред избраните за Евро 2020. Просто той има прекрасна транспортна инфраструктура. Освен буферни зони за паркиране, ще кандидатстваме и за втори такъв паркинг на бул. "Драган Цанков", каза архитектът.

"Имаме споразумение с клуба да получаваме 70% от приходите. Тези средства отново ще ги връщаме в ЦСКА", заяви Сашо Чакмаков. И потвърди, че се почва с терените за школата. Бригада пък работеше усърдно по сектор "А", видя "Стандарт".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе