Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП поиска оставката на патриот

БСП поиска оставката на патриот

Оставка за Валентин Касабов от "Обединени патриоти" , ако не намерите начин да премахнете вредата за демокрацията – хората ще го направят, заяви заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев в декларация от името на група във връзка с вчерашното изказване на депутата от Валентин Касабов по адрес на ДПС, че ще бъдат смачкани като дървеници. 

Вие сте длъжни да решите този проблем сега. Вие, мнозинството. Ваш проблем е, че оставките ви стават една след друг. Този човек в парламента не може да остане. Дали той ще си подаде оставка или вие ще го махнете, измислете си процедурата. Това, което се случва в момента, преминава границите", поясни Кутев.

Всички видяхме, че вчера станахме свидетели на последен срамен епизод от парламентарната ни история. Съжалявам, че не отново се занимаваме с бъдещето на страната, състоянието на хората, не с потискащатна бедност, а отново трябва да говоря за проявя на една политическа и морална несъстоятелност, коментира Кутев, цитиран от "Фокус".

Извинявайте колеги, но в тези думи има неприкрита заплаха. Заплаха, която включва насилие. Заплаха на чисто органично ниво. Обръщението не е към хора, а към дървеници. Има член на Наказателния кодекс, който се занимава с това. Аз обаче не съм съдия, а представител на демократично избран парламент. Именно за това за мен заплахата в политическите отношения не е допустима. Тя всъщност не е допустима никъде, подчерта Кутев.

Тук не защитавам ДПС, те както виждате нямат нужда от нашата защита, нито пък са я искали. За нас в това безочливо изказване има нарушаване на човешки пава. Ние имаме хуманен проблем с него. Хубаво ще ги смачкаме тях. А после българските граждани, които се техни членове и симпатизанти, после ще ги мачкаме, попита Кутев.

Дали ще мачкат кметове и съветниците и къде ще спре? Къде е границата, в която можем да си позволим да мачкаме, ако тръгнем оттук? Списъка за мачкане ли са комунистите и хомесксуалистите, продължа да пита той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе