Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ поиска оставката на кмета на район „Младост“

ГЕРБ поиска оставката на кмета на район „Младост“

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ сваля политическото си доверие от кмета на столичния район "Младост" д-р Цвета Авджиева и я призовава да подаде оставка от поста, поради липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. „Младост 1". Решението на ИК е
взето след като кметът на София Йорданка Фандъкова е запознала министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов с всички факти, свързани със случая. Това съобщих аот пресцентъра на ГЕРБ. 

Има действия от страна на кмета на Младост, които са недопустими и следва Цвета Авджиева да поеме отговорност за своите решения в името на развитието на района и спокойствието на жителите на Младост, смятат от ръководството на партията.

"По заповед на кмета на София в момента тече пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена от реституцията му през 2003 г. насам и строителството е спряно. В началото на миналата седмица на среща с граждани от „Младост 1" Фандъкова пое личен ангажимент да се намери трайно решение за запазване на детската площадка и зеленото
пространство при бл. 19, 20 и 21. По заповед на кмета на Столична община главният архитект на София ще направи проверка и доклад за всички случаи на частни имоти, които се намират в обособени междублокови пространства на територията на район „Младост". Благодарение на огромните публични инвестиции в района той става все по-добро място за живот и бизнес", се казва още в съобщението на ГЕРБ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе