Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Президентът похвали УАСГ: Вие задавате облика на България

Президентът похвали УАСГ: Вие задавате облика на България

Тук се задава бъдещият облик на България, каза президентът Румен Радев при откриването на учебната година в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Преди церемонията държавният глава се срещна с ръководството на висшето училище. Пред пълната зала на най-голямото висше техническо училище в областта на строителството в България, Румен Радев посочи, че на срещата са обсъдили много от проблемите сред тях и качеството на обучението, обсъдили са какви са перспективите.

„Как да стане така, че тук да се прави наука. Защото Вие сте университет и само преподаването, усвояването, запаметяването на готови знания вече е абсолютно недостатъчно, тук трябва да се прави наука и държавата трябва да помогне, така че да има лаборатории за научно-изследователска дейност, за да може вие студентите на практика да проверявате тези знания, да търсите нови пътища, да търсите този така важен за всички нас мост от знанията към практиката, към бъдещето", каза Радев.

Той посочи, че остава открит за въпросите. "Ще имаме и бъдещи дискусии и срещи с ръководствата не само на вашия университет, на другите университети. Ще направим по-динамичен, по-пълноценен диалога с държавните институции, така че да се намери най-добрия баланс между финансиране, качество, нормативна база, изисквания и крайни резултати в нашето образование. Защото Вие трябва да си тръгвате от тук не с готови знания, а с усвоени компетенции как да бъдете успешни в бъдещите предизвикателства", заяви Радев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе