Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Погасяваме ипотечните кредити предсрочно

Погасяваме ипотечните кредити предсрочно

София. Ипотечните кредити ще могат да се погасяват предсрочно при малка такса. Това решение бе прието на първо четене от депутатите днес.

"Във връзка с таксата за предсрочно погасяване на кредитите, която касае ипотечните кредити, изискването за такива такси трябва да е свързано с максимален срок от до една година. Второ - ние искаме тази такса за предсрочно погасяване да слезе на равнището от нула до един процент, тъй като считаме, че сегашната практика позволява тези такси да бъдат около и над пет процента в някои банки. Фактически правят кредитополучателите крепостно обвързани с определена банка, което ограничава пазарната конкуренция." Така депутатът от БСП Румен Гечев обясни принципа на промяната.

Парламентът реши още институциите, извършващи обмяна на валута или сделки с финансови инструменти, да се регистрират само в Националната агенция за приходите като обменни бюра.

Те ще бъдат лицензирани от Комисията за финансов надзор като инвестиционни посредници, но няма да подлежат на регистрация в Българската народна банка.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе