Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС не подкрепя предложените промени за сектор "Сигурност"

ДПС не подкрепя предложените промени за сектор

ДПС не подкрепя предложените промени за обезщетенията при пенсиониране на служителите от сектор "Сигурност". Това става ясно от официална позиция на партията, изпратена до медиите.

ДПС заявява категоричната си позиция срещу опита на правителството да премахне обезщетенията, изплащани при пенсиониране, както и надбавките за прослужено време на служителите от сектор "Сигурност", пише в становището.

Ето и останалата част от позицията на ДПС:

"Напомняме на управляващите, че това не са привилегии, а справедлива компенсация за рисковете и трудните условия, при които работят служителите от сектор "Сигурност", както и гарантиране на възможности за тяхната преквалификация след пенсиониране. Ние възразяваме, както срещу същността на исканите промени, така и срещу начина, по който те се правят - без диалог със синдикалните и професионални организации на работещите в сектора и чрез Закона за държавния бюджет без промяна на съответните специализирани закони.

Възмутителен е опитът на ресорния министър да избяга от отговорността, която носи към служителите в повереното и министерство. В усложнената от бежанската криза ситуация Министърът е длъжен повече от всякога да осигури спокойствие и стабилност на работещите в системата.

ПГ на ДПС категорично няма да подкрепи и ще гласува убедено против предложените промени".

Стандарт Нюз припомня, че по-рано днес министрите на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на финансите Владислав Горанов не успяха да постигнат споразумение със синдикатите на МВР. По-късно те обясниха пред журналисти, че предложените от тях промени са неизбежни. Полицаите в страната пък бяха категорични, че ще продължат с протестите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе