Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета, който подготвя БСП. Това пред БНТ зам.-председателят на Народното събрание Нигяр Джафер. По думите й тази седмица ръководството на партията ще обсъди темата на вота. Според нея секторите "Сигурност" и "Здравеопазване" винаги "плачат за вот на недоверие".

Според Джафер оставката на министъра на здравеопазването Николай Петров задълбочава още повече безизходицата в сектора и само един човек в държавата знае кой ще е бъдещият министър, а според нея е възможно той да не е медицинско лице.

По думите й Бюджет 2018 е бюджет на отложената реформа. "Моето твърдение е, че няма философия. Няма как да има приемственост, когато министрите се сменят на 6,7 месеца и всеки следващ отрича предходния. Това е бюджет, с който управляващите се опитват да си осигурят повече спокойствие. Нито пациентите ще получат по-качествено здравеопазване, нито работещите ще получат по-добро заплащане, защото това е бюджет на отложената реформа", посочи зам.-председателят на парламента.

Рано или късно трябва да има електронно здравеопазване, защото това е един от начините за контрол на здравната система и в противен случай ще говорим, че нито една система не работи, каза още Нигяр Джафер.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе