Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

И БСП подкрепи българските превозвачи

И БСП подкрепи българските превозвачи

БСП подкрепя исканията и протеста на българските превозвачи. Това е заявила лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с техни представители, съобщава пресцентърът на партията.

Нинова и зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски са обсъдили с представители на българските превозвачи приетото днес в парламента решение по инициатива на левицата, с което се задължава Министерският съвет да защити родните превозвачи от готвените законодателни промени по пакет "Мобилност" на ЕК, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че превозвачите са изразили съмнение, че изпълнителната власт ще изпълни това решение. Според тях няма време, тъй като на 15 май се внася в комисиите на европарламента, а на 24 май ще бъде гласувано.

Зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов е потвърдил решението им да протестират по време на Срещата на върха между ЕС и Западните Балкани на 16 и 17 май в София.

"Твърдо заставаме зад исканията ви и подкрепяме протеста ви", е заявила Корнелия Нинова. Тя е допълнила, че още в сряда в парламента от БСП ще поискат МС да обясни как изпълнява решението на Народното събрание, взето единодушно от всички групи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе