Извънредни новини

Лудогорец победи Левски и застана начело на Първа лига

Лудогорец победи Левски и застана начело на Първа лига

Отборът на Лудогорец оглави еднолично класирането в Първа професионална лига, след като спечели срещу Левски с 2:1 и измести "сините" от върха. Разградчани са с преднина от една точка пред столичните футболисти, като ЦСКА-София изостава с четири на третото място преди домакинството си на Етър Велико Търново в неделя от 20 часа.

Лудогорец доминираше и логично се оттегли на почивка с преднина от два гола. Шампионите отправиха цели осем удара във вратата на "сините" и удариха една греда, но вкараха попаденията си след повече от половин час игра. Джоди Лукоки се разписа в 34-та минута, когато домакините организираха бърза атака и Натанаел стреля от границата на наказателното поле, а Мартин Полачек отби топката право в краката на холандеца. Той не сгреши от близко разстояние за първия гол в мача.

Натанаел удари напречната греда с топовен шут от далечно разстояние в 41-та минута, а в следващите секунди Левски пропиля възможност за изравняване. Милош Цветкович намери Давиде Мариани на дузпата и швейцарецът стреля, но Ренан дос Сантос спаси, а от последвалия корнер вратарят на Лудогорец отрази и удар на Холмар Ейолфсон с глава.
Лудогорец поведе с 2:0 в първата минута на добавеното време. Хали Тиам загуби топка в центъра и Клаудиу Кешерю подаде зад гърба на отбраната на гостите, а Вандерсон се откъсна сам срещу Полачек по дясното крило и го преодоля с шут в далечния ъгъл.

Кешерю и Натанел пропуснаха по едно положение в началото на второто полувреме и Лудогорец си плати. В 54-та минута Габриел Обертан подаде на Тиам зад гърба на отбраната, а халфът на столичаните подаде на Станислав Костов на празна врата и той вкара деветия си гол за сезона.

До голяма степен промяната в играта на Левски се дължеше на влизането в игра на Нуно Рейш, който спечели много топки в отбрана и "сините" вече спираха Лудогорец малко след центъра. Именно Рейш можеше да помогне и за втори гол, но късметът не бе с гостите. Той подаде на Кабрал по крилото, а холандецът намери в наказателното поле Обертан. Французинът стреля и топката рикошира в лявата греда, "разходи" се пред голлинията и излезе от терена. Малко по-рано пък Тиам пропусна сам да се разпише с шут от границата на наказателното поле.

Пауло Аутуори опита да спре устрема на Левски с няколко защитни смени и до голяма степен успя да го направи. Нуно Рейш получи шанс да стреля отдалеч и го направи неточно, а Обертан също пропусна добър шанс за "сините". Те изиграха силно второ полувреме, надиграха Лудогорец, но напуснаха терена победени.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе