Извънредни новини

"Челси" победи и изхвърли "Порто", "Рома" трепери в Рим

"Челси" победиха Порто с 2:0 на "Стамфорд Бридж". По този начин "сините" ще играят на 1/8 финал в Шампионската лига за сметка на португалския гранд.

Този успех дори гарантира на лондончани първото място в група "G" и евентуално по-лек противник в следващата фаза. Победата на "сините" дойде след автогол на Иван Маркано в 12-ата и попадение на Вилиан в 52-ата минута на мача. Това поражение пък се оказа фатално за Порто, който отиде на третото място в групата и отпада от турнира.

В крайна сметка Челси заслужено стгна до победата и вече чака следващия си съперник в турнира, докато късметът не бе на страната на Порто, тъй като Динамо (Киев) победи Макаби (Тел Авив) в другия мач и това изпрати "драконите" на третата позиция и в Лига Европа през пролетта.

Отборът на "Рома" пък трябваше да трепери до последния съдийски сигнал, за да се класира в следващата фаза на турнира. "Вълците" успяха да направят това, след като не загубиха от "БАТЕ" (Борисов) в Рим. Срещата на "Олимпико" завърши 0:0, което бе достатъчно за италианците.

Южната трибуна с най-верните тифози на тима от Вечния град бе почти празна в знак на несъгласие с ръководенето на клуба. Любопитно е, че Рома продължава напред с едва една победа в груповата фаза и актив от само 6 точки. Типично по италиански! В герой за домакините се превърна стражът Войчех Шчесни, спасил сигурен гол след почивката.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе