Извънредни новини

Борусия (Д) победи Арсенал, Торес вкара два за Челси

Борусия (Д) победи Арсенал, Торес вкара два за Челси

"Барселона" и "Милан" завършиха наравно 1:1 в среща от третия кръг в Шампионската лига, като Росонерите поведоха в деветата минута с гола на Робиньо. В средата на полувремето Лионел Меси изравни след подаване на Андрес Иниеста.

В другата среща от групата "Селтик" спечели с 2:1 срещу "Аякс". "Барселона" държи първото място със седем точки, следван от "Милан" с пет. "Селтика" вече има три, докато холандците остават с една.

"Милан" вкара в седмата минута, но попадението на Съли Мунтари не беше зачетено заради засада. Две по-късно "росонерите" поведоха чрез Робиньо. Хавиер Масчерано допусна много груба грешка в центъра на терена, бразилецът си размени подавания със сънародника си Кака и преодоля Виктор Валдес.

"Барселона" владееше повече топката и започна опити да стигне до добра възможност за изравняване. В 19-ата минута Меси стреля опасно от фаул, но не улучи вратата. Четири по-късно след грешка в полузащитата на "Милан" гостите организираха контраатака, при която Андрес Иниеста подаде към Меси, той преодоля защитник и отбеляза.

В Глазгоу "Селтик" поведоха в последната минута на първата част, когато Джеймс Форест се разписа от дузпа. В 55-ата Бирам Каял удвои. В последните секунди на добавеното време Ласе Шоне вкара много красив гол, но той остана само почетен за "Аякс".

В група С "Атлетико" (Мадрид) си разкри пътя към следващата фаза с третата си победа. Испанците се наложиха убедително с 3:0 срещу "Аустрия" във Виена.

Александър Кержаков донесе победата за "Зенит" с 1:0 срещу "Порто" като гост. Руският нападател вкара в 86-ата минута.

"Атлетико" е първи с девет точки, следван от "Зенит" с четири, "Порто" с три и "Аустрия" с една.

"Борусия" (Дортмунд) се наложи с 2:1 срещу "Арсенал" като гост. Германците направиха важна крачка в борбата в групите благодарение на головете на Хенрих Мхитарян и Роберт Левандовски.

След успеха на "Наполи" с 2:1 срещу "Олимпик" в Марсилия, "Арсенал", "Борусия" и италианците вече имат по шест точки.

"Борусия" започна силно срещата и поведе в 16-ата минута. Марко Ройс открадна топката от Арън Рамзи на границата на наказателното поле. Впоследствие топката стигна до Мхитарян, който с удар по земята се разписа.

"Арсенал" опита да вземе инициативата, но много трудно изнасяше топката. Германците, чийто треньор Юрген Клоп беше на трибуните заради наказание, се бяха подготвили отлично тактически и затвориха пространствата пред съперника.

В 41-ата минута англичаните изравниха. Бакари Саня центрира отдясно, а вратарят Роман Вайденфелер се сблъска с Невен Суботич и останал пред празната врата Оливие Жиру вкара.

"Арсенал" имаше превъзходство в началото на второто полувреме. В 66-ата минута Рамзи вкара, но голът беше отменен заради игра с ръка. Три по-късно Санти Касорла стреля силно, но улучи гредата.

"Борусия" стигна до важния втори гол в 82-ата минута. Тогава Кевин Гроскройц напредна от дясно и центрира добре към Левандовски, който донесе победното попадение.

В Марсилия "Наполи" поведе в 42-ата минута с гола на Хосе Мария Кайехон. Испанецът получи извеждащо подаване в наказателното поле, овладя добре, излъга защитник на съперника и стреля точно. Резервата Дуван Сапата удвои в 67-ата, когато отбеляза красив гол с техничен, фалцов удар извън наказателното поле.

"Олимпик" върна един гол чрез Андре Аю в 86-ата минута. 23-годишният французин вкара след силен шут от около 20 метра и преодоля Хосе Рейна.

В група А "Челси" победи с 3:0 досегашния водач "Шалке" в Германия. "Стяуа" взе първа точка след 1:1 с "Базел". Англичаните и германците са на първите две места с по шест точки, следвани от швейцарците.

Два гола за успеха на "Челси" отбеляза Фернандо Торес в петата и 69-ата минути, а в 87-ата Еден Азар направи резултата 3:0.

В Букурещ българският национал Иван Иванов изигра цял мач в състава на "Базел". Отборът му поведе с гола на Марсело Диас в 48-ата минута. Леандро Мартинс изравни две минути преди края.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе