Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП-Пловдив свали доверието от "Позитано" 20

БСП-Пловдив свали доверието от "Позитано" 20

Градският съвет на социалистите в Пловдив свали политическото си доверие от Изпълнителното бюро на БСП на извънредно заседание късно снощи.

Безпрецедентната декларация на червените в града на тепетата идва след като вчера Бюрото на Корнелия Нинова реши да предложи на Националния съвет пловдивският лидер Георги Гергов да бъде изключен от партията. 

 Мотивите за единодушното решение на пленума на БСП-Пловдив са: системно нарушаване на Устава на Партията, некомпетентно ръководене и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията.

"Социалистите от областта и страната не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми, които са организационният и морален фундамент на БСП.

В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история", категорични са от БСП-Пловдив.

Те заявяват, че се разграничават от действията на ръководството, които дори противоречат на основния закон за социалистите – Устава.

"Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия", се посочва още в документа. 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе