Извънредни новини

Пловдив приема и финалите на Фен Купа 2016

Пловдив приема и финалите на Фен Купа 2016

„Добре дошли в най-стария европейски град. На мен се пада честта да ви споделя една много голяма и много приятна новина – тази година националните финали на Фен Купа ще се играят в Пловдив. За нас ще бъде истинско удоволствие да наблюдаваме играта на 12-те най-силни отбори от приятели в България и да изпратим един от тях при Лео Меси, с поздрави от Пловдив", с тези думи зам. кметът Георги Титюков откри официално регионалните полуфинали на Фен Купа 2016 в Пловдив.

Този сезон градът под тепетата посреща най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители у нас за 14-та поредна година. Арена за футболните дербита е най-новата спортна локация в града – Младежки спортен център – Гребна база. Там мерят сили 32-та най-добри отбора от областите Пловдив и Пазарджик. Според правилата на турнира, регионалният първенец ще спечели квота за националните финали и ще се доближи с още една крачка към голямата награда – приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендата Христо Стоичков.

Пловдивчани, както винаги, се изявиха като страхотни домакини. Множество обществени фигури и спортни знаменитости се събраха на терен, за да изразят подкрепата си към турнира и да пожелаят успех на участниците. Освен Георги Титюков, сред гостите се открояваха имената и на генералния секретар на БОК Белчо Горанов, легендата на Ботев Пловдив Петър Зехтински и знаменития футболен съдия Атанас Узунов.

След встъпителната церемония г-н Титюков се изяви и като капитан на отбора на общината, който се изправи в демонстративен мач срещу сборен тим на местни журналисти. Петър Зехтински пък влезе в ролята на коментатор и даваше мъдри напътствия и на двата тима от тъч линията.

Въпреки старанието на общинари и журналисти, тяхното дерби бледнееше в сравнение с редовните срещи от програмата на турнира. Най-зрелищен бе сблъсъкът между миналогодишните регионални шампиони „Локо-младежи" (Пловдив) и „Станимака АМФЛ" (Асеновград). Първото полувреме протече много равностойно и завърши при 1:1. През втората половина на мача обаче „Локо Младежи" се мобилизираха и поведоха в резултата. Опитите на момчетата от „Станимака" да отблъснат светкавичните атаки доведоха до жълт картон и ги оставиха с човек по-малко за 2 минути. „Младежите" не пропуснаха да се възползват от тази възможност и бързо оформиха крайното 3:1.

В допълнение към динамичните мачове, красивите момичета и музикалния съпровод на терен, за посетителите бяха осигурени и множество забавни предизвикателства с награди като оригинални спортни аксесоари, смартфони и таблети. Верни на максимата, че Каменица Фен Купа е „Повече от футбол", организаторите спретнаха страхотна изненада и за жителите и гостите на Пловдив. Специален бирен-маратон с препятствия се организира днес на територията на Гребна база. Всички желаещи могат да се включат в него и да спечелят награди, като единственото изискване е участниците да са навършили 18 години.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе