Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Плевнелиев няма спиране да хвали Байдън

Плевнелиев няма спиране да хвали Байдън

 

Бившият президент Росен Плевнелиев от дни не може да си намери място от радост, че Джо Байдън най-вероятно ще е президент на САЩ. Проглуши ушите на всички за двете си срещи едно време с вицепрезидента на Обама. Навсякъде показва и историческа снимка – с Обама и Байдън.

Познаваме се добре, слушал съм две негови речи. Той е добър държавник. Тръмп е популист и гледаше преди всичко себе си, коментира ситуацията в Америка Плевнелиев. „Нацията е тежко разделена. Първото нещо, което Байдън трябва да направи, е да лекува раните на дълбокото разделение“, съветва нашият президент бъдещият обитател на Белия дом пред bgonair.bg.

Плевнелиев е категоричен, че това ще бъде политиката на Обама, „защото Джо Байдън беше дясната ръка на Обама“.

Бившият президент е първият, който публично загатна, че новият президент няма да изкара мандата си. „Може би след година – две ще видим и първата жена-президент на САЩ“, шокиращо обяви Плевнелиев.

Той се изказа и за бюджет 2021.  Похвали със закъснение правителството, че сме сред трите държави в Европа, които изпълняват Маастрихските критерии и държат 3 процента дефицит. В закона за хазната за 2021 обаче е заложен недостиг от 4,88 млрд. лв., което е вече 3,9% от БВП, а освен това мисията на МВФ обяви, че ще преразгледа прогнозата си за България заради многото случаи на заболели и намаляването на деловата активност.

Плевнелиев използва ефира, за да обясни как президентът Румен Радев се борил само за властта, а международната политика не го интересувала. От БСП пък вече му дърпали килимчето, защото били партия с ДПС и държавния глава щял да падне жертва.

Изключително тежко е на ГЕРБ в момента. Бойко Борисов можеше да си вдигне шапката и да си тръгне. Той реши да носи кръста, намирам това за отговорна държавна позиция, каза още Плевнелиев, когото няколко медии спрягаха за междинен премиер, ако Борисов хвърли оставка.

 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе