Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

АБВ поиска Плевнелиев да каже какво е договорил с Порошенко

АБВ поиска Плевнелиев да каже какво е договорил с Порошенко

АБВ изпълни заканата си и днес внася в президентството искане за разсекретяване на разговорите на държавния глава Росен Плевнелиев с украинския му колега Петро Порошенко, научи "Стандарт". Хората на Георги Първанов настояват да научат дали изявленията на Порошенко, че България е преговаряла за създаване на съвместна военна бригада, в която освен двете държави, трябва да се включи и Румъния, отговарят на истината. Ако искането по Закона за достъп до обществена информация бъде удовлетворено, Плевнелиев трябва да предостави протоколи и документи от тази среща.

"Ако е вярно, това означава, че българският президент без мандат е водил преговори за включване на България в нов военен блок, не е трудно да се досети човек срещу кого. Това е повод за импийчмънт", коментира пред "Стандарт" Румен Петков (интервю на стр. 12).

На срещата с премиера утре АБВ ще предложат в преходните и заключителни разпоредби на Изборния кодекс да бъде записано, че гласуване само в дипломатически мисии в чужбина ще има, когато бъде въведено електронното гласуване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе