Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Плевнелиев изумен от Кънев

Плевнелиев изумен от Кънев

Учудвам се на ситуацията, в която изпадат част от Реформаторския блок - без да казвам конкретни имена. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в предаването "Панорама" на БНТ по повод лидера на ДСБ Радан Кънев, който излезе в опозиция. По думите му реформаторите трябва да останат докрай такива, а да не се отказват по средата на пътя. Президентът смята, че най-голяма у нас е липсата на доверие на гражданите към политиците и институциите, а не политическа такава.

"Аз подкрепям номинацията на Екатерина Захариева за министър на правосъдието. Тя не е човек, който се хвана с тази тежка задача заради поста, а заради каузата", коментира президентът. Според него, съдебната реформа е реформата на реформите.

"Народът не вярва, че съдебната системата произвежда справедливост", заяви президентът. Той увери, че има добър диалог с премиера Бойко Борисов, въпреки че "невинаги сме на една позиция, но пък цари сътрудничество". "2016 трябва да е годината на смели реформи", категоричен бе Плевнелиев. Въпреки многобройните критики и острата реакция на Русия заради твърдата му позиция, той смята да я отстоява, заявявайки да не очакват от него "правешко снишаване".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе