Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП - Плевен: Първанов се опитва да клати правителството

БСП - Плевен: Първанов се опитва да клати правителството

Плевен. „Политическият проект на Георги Първанов може да изиграе роля на трамплин към сваляне на кабинета на Пламен Орешарски". Това се казва в декларация с остър тон, гласувана на конференция на общинската организация на БСП в Плевен, на която бе гост шефът на парламента Михаил Миков.

Местните социалисти подозират съпартийците си в съглашателство с ГЕРБ и категорично ги осъдиха заради съставянето на алтернативна лява листа за предстоящите избори за Европейски парламент. В декларацията те използват квалификации като „предателство" и „разединение". Плевенчани се ангажираха да подкрепят настоящото ръководство на партията. Списъкът с номинации за бъдещата листа категорично се оглавява от Сергей Станишев. Тяхната позиция бе окачествена като зряла оценка на процесите от Михаил Миков.

„Някакси моралът не бива да допуска едновременно да бъдеш зад две листи, не бива", заяви председателят на Народното събрание. Той обаче се въздържа да посочи какви бъдещи ответни мерки ще се предприемат срещу последователите на Първанов, ако до понеделник не бъде замразен проекта АБВ. Михаил Миков отрече да има скандал около новите назначения в Комисията за финансов надзор.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе