Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Пленумът послуша Нинова, махна Жаблянов

Пленумът послуша Нинова, махна Жаблянов

Националният съвет на БСП изпълни волята на соцлидера Корнелия Нинова и с повече от 60 гласа подкрепи нейното предложение Валери Жаблянов да бъде отстранен от Изпълнителното бюро. Преди това бившият зам.-шеф на парламента се опъна и отказа сам да си подаде оставката. В неговаа защита се изказаха   Георги Пирински, Атанас Мерджанов и Велислава Дърева. При гласуването обаче над 60 души подкрепиха предложението Жаблянов да бъде отстранен, а едва десетина дадоха вота си за него. Около 20 пък се "въздържаха".

С 92 гласа "за" и 7 "против" пленумът одобри предложените от Нинова нови седем попълнения в изпълнителното бюро. Това са бившият строителен министър Асен Гагаузов, общинският съветник от СОС Милка Христова, депутатите Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева и Манол Генов, както и председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски.

Идеята на Нинова е по този начин да се разшири кръгът на лицата, които взимат решения за партията. Соцлидерът настояла повече депутати в Изпълнителното бюро, за да се подобри връзката на органа с парламентарната група, както и повече представители на местната власт.

Предстои да се избере и шеф на предизборния щаб за местните избори наесен, като най-вероятно това ще бъде дясната ръка на Нинова - Кирил Добрев,

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе