Извънредни новини

Платини сам се оттегли от битката за ФИФА

Платини сам се оттегли от битката за ФИФА

"Оттеглям кандидатурата си за поста президент на ФИФА. Нямам времето и средствата да се срещам с избиратели и да се боря при равни условия с другите кандидати". Tова заяви президентът на УЕФА Мишел Платини пред вестник "Екип 7".

"Отказвам се от тази битка и се концентрирам върху борбата срещу обвиненията в корупция", каза Платини и добави: "Когато Блатер се оттегли аз получих подкрепа от 100 федерации и официални писма от още 50. И всичко това беше в течение на два дни. Сега обаче съм длъжен да се концентрирам върху другите си действия и да следвам правилата. Скоро ще има заседание и надявам се решение на КАС и на изборната комисия, която трябва да получи до дни моето писмо по темата.

Борих се, както съм го правил през целия си живот, но този път просто не ми дадоха възможност да се преборя за победата" Реално до момента кандидатурата на Платини беше временно спряна, тъй като той изтърпява 90-дневно лишаване от права да упражнява дейност във футбола.

Преди наказанието срещу него той беше смятан и за основен претендент за мястото на Сеп Блатер. И двамата обаче бяха въвлечени в корупционна схема, която им костваше участието в изборите на 26-и февруари. Платини заяви, че последните три месеца са били най-трудните в живота му, а той е слушал повече юридически термини, отколкото е говорил за футбол.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе