Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Плашат с атентати участници в Сочи

Плашат с атентати участници в Сочи

Ако дойдете в Сочи, сте свършени! Зловещ имейл с подобно съдържание изправи на нокти половин Европа. Той се появи на пощите на олимпийските комитети на Унгария, Словения, Германия, Швейцария, Австрия и Италия. Те веднага сезираха централата на МОК в Лозана. Някои се уплашиха доста, а други приеха това като действие на пишман "терористи".

"Подобни неща идват преди всяка Олимпиада", обявиха швейцарците. Подателят на писмата е общ. Във Виена разкриха, че става въпрос за фалшив абонат от Израел. "В последните години той се активира на няколко пъти и бълва различни заплахи", обяви говорителят на Австрийския олимпийски комитет Волфганг Айлер. "Вярваме в мерките за сигурност, които са взели домакините", отсякоха италианските им колеги. "Не сме получавали подобно нещо", обявиха от БОК за "Стандарт". "Писмото бе на руски. Преведохме го и алармирахме полицията", заявиха словенците. Унгарците реагираха най-бурно и вдигнаха вой до небето. "Това е имейл паразит", категорични са германците.

Медиите в Европа обаче напомниха за видеото, с което групировката "Вилает Дагестан" обяви, че готви мащабен терористичен акт по време на игрите в Сочи. САЩ пък извади цял списък с препоръки към олимпийците си и туристите, които ще ги подкрепят на руска земя. Освен това заплахите идват часове, след като руските власти обявиха, че са унищожили един от лидерите на бунтовниците Елдар Магатов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе