Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Пишат закони срещу картелите

Пишат закони срещу картелите

Русе. Законите, които позволяват съществуването на картели при производителите на храни, ще бъдат променени. Това съобщи шефът на парламентарната комисия по земеделие Светла Бъчварова при посещение в Русе.

Предстоят промени и в други закони, които ще улеснят работата на фермерите и агробизнесмените, обяви тя. Едно от важните предложения е животновъдите да получават земя от държавния поземлен фонд без конкурс.

До края на годината всички земеделски производители, които се подпомагат от националния бюджет, и тези, които очакват средства от агроекологични мерки, ще получат парите си за 2013 г., каза още Бъчварова.

За това има заделен финансов ресурс, администрацията също е мобилизирана, за да се извършат навреме всички необходими проверки. Бъчварова отчете, че трети пореден месец има спад на цените на почти всички продоволствени стоки заради поевтиняването на пшеницата. Цената на хляба пък е функция на конкуренцията - където има повече фирми, като София и Пловдив, поевтиняването вече е факт, коментира шефът на земеделската комисия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе