Извънредни новини

Ако е писано, ще остана, отсече Пенев

Ако е писано, ще остана, отсече Пенев

София. "Ако нещо трябва да се случи, ще се случи, ако не - не", отсече селекционерът Любослав Пенев по повод бъдещето си начело на България. Договорът му изтича, а той трябва да реши дали ще го поднови след мача с Чехия.

Последната среща от квалификациите за Мондиал 2014 е във вторник от 21,15 часа на стадион "Васил Левски". "Тази тема по принцип не е на дневен ред. На първо място е срещата с Чехия. За другите въпроси има дни, седмици, месеци. Това не го коментираме сега. Най-важното е да победим, защото трябва да защитим работата, която свършихме в последните 2 години", продължи Любо Пенев.

"Ще играем с агресия. Тя ще бъде вповече, отколкото в предишните мачове", каза още треньорът. На няколко пъти той направи забележки на оператори, които се движеха пред него. "Настроението е перфектно. Не ме интересува, че Чехия не се бори за място. Ние искаме да сме втори. Ако си бяхме вкарали положенията, които създадохме в мачовете, щяхме да сме първи. Ако процентът беше по-малък, щяхме да сме втори, но с класиране на световно първенство. Към момента няма отбор, който да ни е надиграл. Нито Италия, нито Дания, нито Чехия, нито Армения. Малта създаде проблеми, но бе аутсайдер отначало", завърши Пенев.

В същото време управата на ресторант във Валенсия обяви, че съжалява, че той няма да бъде днес в града. Заведението "Маипи" навършва 30 години, а Любослав Пенев е един от най-известните му клиенти заедно с легенди като Луис Арагонес и Алфредо ди Стефано.

Отборът: Искаме си Любо!

Любослав Пенев да остане начело на националния отбор, призова капитанът Ивелин Попов. "Говоря от името на всички играчи. Искаме той да ни води и в следващите квалификации дори да не се класираме", обяви Попето пред "Гонг". Ивелин коментира и темата с картоните на мача с Армения. "Да, и съдиите понякога пресилват нещата, но ние сме си виновни. Още преди началото на квалификациите имахме специален семинар и Любо Пенев ни предупреди да не си вадим глупави картони, защото квалификациите са дълги и всеки един картон може да натежи", добави Попов. "Искаме да зарадваме България. Целта е да сме втори, пък после каквото стане", добави капитанът на "лъвовете".

Група В

България - Чехия
София, ст. "Васил Левски", 21,15 ч, пряко по БНТ1

Вероятни състави

БЪЛГАРИЯ: 1. Вл. Стоянов, 6. Й. Минев, 16. И. Миланов, 15. Иванов, 4. Занев, 18. Гаджев, 11. Златински, 17. Г. Миланов, 2. Манолев, 9. Попов, 23. Гъргоров; Селекционер: Любослав Пенев

ЧЕХИЯ: 1. Чех, 3. М. Кадлец, 22. Челюстка, 19. Ирачек, 7. Хюшбауер, 10. Докал, 13. Плашил, 14. Вл. Кадлец, 17. Хюбшман, 20. Пекхарт, 21. Лафата; селекционер: Йозеф Пешице

Съдия: Виктор Касай (Унг)

От 21,15 ч.
Дания - Малта
(ст. "Паркен", Копенхаген)
Съдия: Александър Ставрев (Мак)

От 21,45 ч.
Италия - Армения
(ст. "Сан Паоло", Неапол)
Съдия: Майкъл Оливър (Анг)

Класиране

1. Италия 9 6 3 0 17-7 21
2. БЪЛГАРИЯ 9 3 4 2 14-8 13
3. Дания 9 3 4 2 11-12 13
4. Чехия 9 3 3 3 12-9 12
5. Армения 9 4 0 5 10-11 12
6. Малта 9 1 0 8 5-22 3

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе