Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Петков: Искам да предупредя Борисов за Кинтекс

Петков: Искам да предупредя Борисов за Кинтекс

Искам да предупредя Борисов, че акциите на прокуратурата и ДАНС в дружеството „Кинтекс“ са на път да го сринат. Това каза председателят на АБВ Румен Петков по време на пресконференция на партията във връзка с провелата се миналата седмица акция на Специализирана прокуратура и ДАНС в дружеството „Кинтекс“. 

Той припомни, че през 2015 г. прокуратурата и ДАНС отново са влезли в „Кинтекс“. „Разбра цял свят, след това всичко приключи мирно и тихо“, допълни той. Петков обясни, че през 2017 г. отново коли на ДАНС и прокуратура са влезли в сградата и са иззела документи и компютри. „Миналата седмица отново по един изключително груб начин прокуратурата и ДАНС влязоха и иззеха документи и държа чрез вас да предупредя министър-председателя Борисов, че тези регулярни акции на прокуратурата и ДАНС са на път да сринат държавната фирма за търговия със специална продукция „Кинтекс“.

Нейните партньори няма как да не си зададат въпроса, какво предполага на всеки 2 години да се влиза по един брутален начин в търговско предприятия да се вземат едни документи“, посочи той. Според него се тези действия се правят за демонстрации пред медиите. Президентът трябва да постави този въпрос при КНСН. Това е въпрос от национална сигурност“, посочи той.

По думите му обаче и парламентът не се обръща внимание на този проблеми. По думите му действията на прокуратурата към дружеството „гони“ неговите партньори. Той припомни разследването на служители от община Асеновград, с което се е оронил имиджа на институцията, а след това обвиненията са отпаднали.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе