Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

И Патриотите ще закриват Комисията по досиетата

И Патриотите ще закриват Комисията по досиетата

Патриотите официално потвърдиха, че са против по-нататъшното съществуване на Комисията по досиетата.

По този повод в коалицията от три партии различия няма - смятат я за излишна и за неоправдано разхищение на държавни пари в размер на 3 млн., които могат да се дадат за по-смислени неща, та дори и за институции и държавни органи, които се нуждат от допълнително финансиране.

"Отдавна съм казал, че Комисията по досиетата е изключително излишна вече", коментира в парламента Красимир Каракачанов по повод искането на БСП комисията да бъде закрита. По думите му служителите на Комисията по досиетата са с министерски заплати и служебни автомобили, харчат 3 млн. годишно, а покривите на Държавния исторически архив текат и няма къде да се съхраняват документите.

Въпросните пари от тази комисия, която според ОП трябва да бъде закрита, могат да са от огромна полза и да се разпределят между военното, цивилното разузнаване и ДАНС, които имат крещяща нужда от още средства, е позицията на Обединените патриоти. Те още не са обсъждали темата в парламентарната група, нито номинацията на ГЕРБ за шеф на комисията - депутата Антон Тодоров. Те обаче ще го подкрепят вероятно, ако се стигне до гласуване в пленарната зала, прогнозираха депутати от ОП.

По-рано за затваряне на Комисията по досиета се обявиха и от БСП.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе