Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Патриотичният фронт стартира от Пловдив

Патриотичният фронт стартира от Пловдив

Пловдив. От Пловдив обединените патриоти стартираха подготовката си за евровота. Под тепетата за първи път на едно място се събраха партиите, които влизат в новата политическа фармация - ГОРД, НФСБ, НИЕ, Целокупна България и Средна европейска класа.

В зала "Съединение" на Регионалния исторически музей те оповестиха, че обединението стартира поредица от открити заседания в цялата страна.

"Ние сме новата политическа сила, която мисли различно. Каузата ни е България. Имаме принципи и поставяме интересите на народа преди всичко. Личните и партийните интереси са на заден план", обяви съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

По думите на лидера на ГОРД Слави Бинев , който също е съпредседател на НФСБ, колкото повече са депутатите от патриотичното обединение в Европейският парламент, толкова по-добре за България. Целта е да са повече от тези на ДПС, тоест над 3, допълни Бинев.

Новата формация не се определя нито в лявото, нито в дясното политическо пространство и от ръководството обявиха, че са отворени за всеки, който поставя интересите на родината над личните и тясно партийните. Категорично патриотите се разграничиха от "Атака", с която по думите им няма да водят преговори по личностни причини. С ГЕРБ също нямали допирни точки. За Бойко Борисов Бинев каза, че е готов да забрави миналото само, ако лидерът на ГЕРБ се промени и започне да мисли по друг начин. Подчерта обаче, че не вярвал това да се случи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе