Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Първите ни олимпийци потеглиха към Сочи

Първите ни олимпийци потеглиха към Сочи

София. Първата група български олимпийци замина днес за Сочи. От София потеглиха 20 спортисти и треньори, като сред тях беше и единственият ни представител в спортовете на шейна - Станислав Беньов, информира БГНЕС.

Преди потеглянето на групата главният секретар на БОК и президентът на БФ Биатлон Екатерина Дафовска организираха кратка церемония, на която всеки един от състезателите получи талисман лъвче. Сред заминаващите беше и надеждата в биатлона Краси Анев. 22-те Зимни олимпийски игри в Сочи ще се открият официално на 7 февруари и ще продължат до 23 февруари 2014 година.

"По-притеснено ми е от страни, когато правя разлика, когато аз заминавах и сега, когато изпращам състезателите. Съветите ми към тях е да са спокойни, концентрирани и, че колкото повече запазят самообладание, толкова по-добре ще се покажат на състезанията. Нямаме отборни цели, защото спортът е непредвидим и не искам да им поставям цели. Момчетата са много мотивирани и искат да се представят в Сочи добре. Трасето им е познато, защото миналата година бяха там на Световна купа и затова го знаят на изуст", каза Дафовска.

"За мен и чест, и тежест да съм една от най-големите надежди за медал в Сочи. Работили сме много през годините и се надявам да реализираме целия този труд. Не искам да се ангажирам с конкретни цели. Целите и задачите ги задава федерацията. Моята лична цел е да попадна в десетката. Трасето е доста тежко, с много продължителни изкачвания, остри завои на спусканията. Доста е специфично, но имаме своя тактически план как да преминем през трасето. Дано се получи. След последната Световна купа имахме дълга пауза и поработихме върху скоростта на бягането. Усещам се в добро състояние и се надявам да съм в максимална спортна форма. Не съм суеверен и нямам талисмани. Целта на отборното представяне е да попаднем сред първите осем на щафетата. Сезонът не започна добре за нас, но се надявам да продължи добре и да постигнем успехи в Сочи", каза от своя страна Анев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе