Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Първанов пак лобира за АЕЦ "Белене"

Първанов пак лобира за АЕЦ

Не виждам друг вариант освен падането на мораториума. Парламентът трябва да развърже ръцете на правителството в контактите с инвеститорите. По това две мнения няма. Това каза президентът на България за периода 2002-2012 г. Георги Първанов в предаването „Неделя 150" по БНР.

„Какъв интерес ще има един инвеститор, ако знае, че има забрана на парламента да се строи", попита той. „Аз мисля дали междувременно няма да се обади някой „голям брат", някой приятел отвън, който да наложи забрана за развитието на проектите. Независимо от затоплените отношения отвъд океана, аз все мисля, че има едни трайни интереси, които не са в наша полза. Руското икономическо и енергийно присъствие не е желано за мнозина на запад, но за нас то е жизнено необходимо и ние трябва да си отстоим интереса. Идеята със снабдяване с компресиран или втечнен газ през океана ми се струва нереалистична", допълни Георги Първанов.

Мисля, че не е добре нашите двама първи мъже да се надскачат, когато стане дума за външна политика, особено когато става дума за отношенията с Русия. Има място и за двамата. Елементарна координация трябва да се получи между тях. Това каза президентът на България за периода 2002-2012 г. Георги Първанов в предаването „Неделя 150" по БНР. „Сега ми се ще президентът Радев да създава климата, да допринася за подобряване на отношенията в политико-дипломатическата сфера, премиерът Борисов и неговия екип да правят конкретни неща. Тази конкурентност между президента и премиера за мен е необяснима", допълни той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе